X
prima-zi-de-scoala-elevi-scoala-nr-2

O masă pe zi elevilor sibieni: 80 de g de pâine, 40 de g de carne sau brânzeturi, 40 de g de legume și un fruct

În lipsa unei cantine unde să poată mânca preparate calde, elevii Colegiului pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu vor primi, în loc de o masă caldă, câte un sandviș în fiecare zi. Primăria Sibiu, care caută furnizorul sandvișurilor, a și propus cele cinci variante de sandviș care să fie aduse celor aproape 900 de elevi care fac parte dintr-un program-pilot.

Elevii Colegiului pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu fac parte din cei aproximativ 30.000 de elevi din toată țara, incluși într-un program-pilot la nivel național pentru “acordarea unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat”. “Având în vedere faptul că Colegiul național pedagogic “Andrei Șaguna” Sibiu nu dispune în prezent de cantină sau de spații amenajabile în scopul servirii mesei calde la niciuna din locațiile în care își desfășoară activitatea, s-a optat ca suportul alimentar să fie un pachet alimentar”, se arată în caietul de sarcini elaborat de Primăria Sibiu în cadrul acestui program-pilot.

Un sandviș de cel mult șapte lei

În cadrul contractului estimat la un sfert de milion de lei, fără TVA, Primăria Sibiu solicită prepararea și livrarea zilnică a aproximativ 880 de sandvișuri, timp de 44 de zile (număr de zile de școală între 11 aprilie și 15 iunie 2018, perioada vizată de noul contract). Sandvișurile sunt solicitate a fi livrate între 10:00 și 10:50, în condițiile în care conducerea Colegiului se obligă prin contract să anunțe în fiecare dimineață, până la ora 09:10, numărul exact de porții necesare în respectiva zi. “Valoarea unui suport alimentar va fi de șapte lei, inclusiv TVA, pentru un elev, care cuprinde: prețul produselor, cheltuielile de transport, de distribuție și de depozitare a acestora, după caz”, se arată în caietul de sarcini al contractului scos la licitație.
Același document indică și gramajele care trebuie respectate în pregătirea pachetului alimentar: 80 de g de produse de panificație (pâine feliată sau batoane ori chifle), 40 de g de produse din carne și/sau brânzeturi ori derivate din lapte și 40 de g de legume. Alături de acest sandviș mai este solicitat și un fruct (măr, banane, portocale etc).

Principiile care trebuie respectate în pregătirea mâncării pentru copii:
1. Nu se adaugă aditivi alimentari, conservanți sau orice alt tip de potențiatori de arome și gust;
2. Uleiul necesar preparării se utilizează o singură dată, fiind un ulei de calitate superioară;
3. Ceapa pregătită în prima fază a etapei de gătire nu se prăjește, ci se înăbușe cu apă;
4. Sarea utilizată nu trebuie să conțină antiaglomeranți sau orice alt aditiv;
5. Evitarea mâncărurilor care solicită un efort digestiv puternic sau care au efect excitant ori a căror combinație produce efecte digestive nefavorabile;
6. Nu se vor permite mâncărurile gen tocături prăjite. Ouăle se recomandă a fi servite ca omletă la cuptor și nu ca ochiuri românești sau prăjite;
7. Macrea livrată trebuie gătită în dimineața zilei în care se servește, păstrându-se în condiții igienico-sanitare și la temperaturi corespunzătoare, conform legislației în vigoare.
Sursa: caietul de sarcini al contractului

Cinci variante de meniu

În fine, Primăria Sibiu propune firmelor interesate și cinci variante de meniu, variante care să acopere cele cinci zile de școală ale unei săptămâni.
Prima variantă este cea a unui sandviș cu șnițel de pui (baghetă/chiflă, șnițel, cașcaval, salată, roșii și un măr), a doua fiind cea a unui sandviș cu salam uscat de pasăre (baghetă/chiflă, salam uscat de pasăre, cașcaval, salată, ardei și o banană).

A treia variantă este cea a unui sandviș cu șuncă de pui sau de porc (baghetă/chiflă, șuncă de porc/pui, cașcaval, salată, ardei/roșii și portocală sau mandarină sau clementină), iar cea de-a patra este cea a unui sandviș cu felii de friptură de porc (baghetă/chiflă, felii de friptură de porc, salată, ardei/roșii și măr).

Cea de-a cincea variantă este a unui sandviș cu cașcaval sau mozarella (baghetă/chiflă, cașcaval, salată, ardei/roșii și o banană).

Variantele sunt oferite în condițiile în care firmei prestatoare îi este solicitat ca în fiecare zi să furnizeze alt fel de sandviș și fruct. Sandvișurile trebuie pregătite din preparate proaspete și ambalate cu etichete care să poarte mențiunea “Produs distribuit gratuit”. Eventualele abateri remarcate de conducerea Colegiului vor trebui remediate în termen de cel mult două ore de la sesizare.

Firmele interesate de acest contract au termen-limită de depunere a ofertelor ziua de 15 martie 2018.

În programul guvernamental pentru care au fost alocați, prin ordonanță de urgență, peste 17,6 milioane de lei pentru anul 2018, în județul Sibiu, în afara elevilor Colegiului pedagogic, mai sunt incluși și elevii Liceului teoretic “Gheorghe Lazăr” din Avrig și ai Liceului tehnologic “Ioan Lupaș”, din Avrig.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alexandrina Buiuc

  O idee foarte buna ar fi sa livreze Primaria Sibiu, in fiecare scoala, traditionala si mult indragita ciorba de burta de la KonTiki, copiii nostri sunt deja obisnuiti cu ea si o prefera la fiecare iesire cu familia! De la sibieni pentru sibieni!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hell-Town aus Bruk

  Wowwwww! Asta e sala mea de clasa unde mi-am petrecut 4 ani de liceu!
  La Bruk, etaj 2, prima pe dreapta, vis-a-vis de Physiklabor. Cu geamuri inspre curtea bisericii – Cafe Wien!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   sas-than

   “Physiklabor” :))))))))) ti-a ramas niste germana in coltul gurii…sterge-l cu un servetel “made in Germany” ca numai asa va sufera la astia cu bruku =))

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Veronica Bungarzan

  Treaba sa fie produse de calitate romanesti, nu straine in anul centenarului sfant al neamului romanesc! Strainii ne-au furat mii de ani, trebuie sa castige firmele romanesti alimentare chiar daca fura dar sunt poporul roman al nostru stapan pe veci!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact