X
ana maria micu maini unite

TSTV Ana-Maria Micu ”Ne-am pus întrebarea dacă mai putem rezista până la sfârșitul anului”

Mămicile revoltate acum șase ani de situația de la Spitalul de Pediatrie s-au strâns în Asociația Mâini Unite. Acum, după ultimele modificări legislative, spun că le este tot mai dificil să-și continue activitatea. ”Și noi ne-am pus întrebarea dacă mai putem rezista până la sfârșitul anului, pentru că 2% deja se înjumătățește, devine 2% din 10%, față de 16%, iar sponsorizările pe care le puteau face firmele la sfârșitul anului s-au diminuat și ele considerabil, din cauza faptului că s-a constituit plafonul de peste un milion de euro la cifra de afaceri. Vorbim de sponsorizările deductibile. Făcând o comparație cu decembrie 2017, când mergeam zilnic să ne întâlnim cu cineva, să facem contracte de sponsorizare, în acest an nu avem decât cinci contracte de sponsorizare”, spune una din cele care au fondat asociația Ana Maria Micu, prezentă într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Spune însă că va continua activitatea, atât cât va fi posibil, chiar dacă toată lumea face muncă voluntară. ”Sunt atâția oameni care au nevoie de noi, care vin să ne ceară ajutorul. Noi de multe ori suntem demoralizați și spunem gata, nu e problema mea personală, nu e a familiei mele. Dar continuăm”, spune Ana Maria Micu.

Ea a vorbit și despre presiunea mare care este pusă pe membrii asociației, atunci când au de-a face cu un caz extrem de grav. ”Când omul ăla îți spune că șansa mea să trăiesc e să ajung la clinica X și mă costă 50.000 sau 60.000 de euro, eu mă simt responsabilă de moartea lui, dacă Doamne ferește se va întâmpla, pentru că aș fi putut face ceva și nu am făcut”, a mai spus Ana Maria Micu.

Toți voluntarii încearcă, pe de altă parte, să nu-și neglijeze propria familie, atâta timp cât sunt implicați în zeci de cazuri sociale. ”La un moment dat, când având tot felul de proiecte și neavând cu cine să-mi las copilul, îl tot luam cu mine. Și într-una din zile mi-a zis: – auzi, dacă aș fi și eu un copil cu probleme, necăjit, ai sta mai mult cu mine și ne-am juca? Încerc să nu răspund la telefoane după o anumită oră, dar oamenii dacă au o problemă, chiar dacă e sâmbătă seara la ora 10, ei sună”, a mai spus Ana Maria Micu în cadrul emisiunii.

Despre proiectele Asociația Mâini Unite și despre modalitățile prin care puteți ajuta oameni aflați în dificultate, puteți vedea aici:

”De multe ori avem o reținere în a mediatiza în on-line ceea ce am realizat, pentru că apar tot mai multe cazuri care cer ajutor. Ei spun – pe x l-ați ajutat, vă rog să mă ajutați și pe mine. Ori, posibilitățile noastre sunt limitate și financiare și fizice. Nu putem ajuta pe toată lumea și e dureros că mai trebuie să și refuzăm”

”Și pe noi ne doare când mamele, înainte de a cere sfatul medicului, apelează la ”doctor google” sau la celelalte mame de pe Facebook. Acum, dacă printre celelalte mame de pe Facebook ar fi și un medic sau o asistentă, care ar da o soluție reală, ar mai fi cum ar mai fi…”

Ana Maria Micu, Mâini Unite 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact