X
muraturi supermarket magazin produse rafturi mall (7)

Viața este mai scumpă de la o lună la alta. Inflația a ajuns la 4,7%

În ianuarie, rata anuală a inflaţiei a crescut la 4,32%, în creştere faţă de decembrie, când a fost 3,32%, şi faţă de noiembrie, când a fost 3,23%.

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna februarie la 4,72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013.

În februarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,74%, în medie, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 6,27%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 2,92%, potrivit News.ro.

Faţă de luna ianuarie, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în februarie, la citrice (5,98%), fructe proaspete (3,54%) şi la alte legume şi conserve de legume (2,17%).

Tot faţă de luna ianuarie, cele mai mari creşteri de preţuri la produse nealimentare s-au înregistrat la gaze, cu 1,83%.

De asemenea, faţă de ianuarie, preţurile cele mai crescute au fost înregistrate la servicii de igienă şi cosmetic.

Preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a scăzut, în ultima lună, cu 0,31%.

În ultima prognoză, publicată în februarie, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere, de la 3,2% la 3,5%, prognoza privind inflaţia pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 3,1% pentru decembrie 2019.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cocardiel-luptător din Marginime

  Mno la, nu mai va zmiorcaitz atât, PSD-u atz votat, PSD-u mancatz! Sh-apa, inc-o tzar shi-o da branca…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  kokos

  Noo , nu se poate .5% inflatie ?Pai nu curgea numai lapte si miere in Romanica?.dracneo , ce faci , ia masuri : aresteaza inflatia ,roborul , cursul valutar , baga-i la puscarie , mama lor de netrebnici , cum submineaza ei o mandrete de program de guvernare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact