X
casa de cultura cisnadie

Anul 2018. Biblioteca județeană se extinde cu o filială în Cisnădie

La câteva zeci de ani de la închiderea bibliotecii orășenești, în Cisnădie va fi deschisă din nou o bibliotecă, în spațiile reabilitate ale Casei de cultură a orașului.

Inaugurarea noii instituții de cultură reprezintă un fapt inedit, atât prin faptul că acest gen de inițiative sunt rare, cât și prin faptul că Biblioteca Astra își deschide o filială în afara municipiului reședință de județ. “În Casa de cultură din Cisnădie a mai existat o bibliotecă. Dar din cauză că foștii administratori de la sindicate au gestionat cum au gestionat clădirea, toate cărțile fostei biblioteci s-au degradat în timp. Pur și simplu ploua în fosta bibliotecă. Acum, după trecerea clădirii Casei de cultură în patrimoniului Cisnădiei și după reabilitarea acesteia, am vrut să redeschidem o astfel de instituție, așa cum era cea pe care o știam de copil și de unde împrumutam cărți. Am zis să păstrăm tradiția și am avut noroc cu cei de la Astra, care au venit cu toate cărțile necesare pentru o bibliotecă. A ieșit o bibliotecă foarte frumoasă, invităm toată lumea să vină și să apeleze la serviciile acesteia“, declară primarul Cisnădiei Gheorghe Huja. El spune că în bugetul anual al Casei de cultură a Cisnădiei vor fi alocate și sume destinate primenirii fondului de carte.

Deschiderea oficială a noii biblioteci este programată vineri, 16 martie, de la ora 13:00. “Sperăm să avem și în continuare susținerea necesară dezvoltării unei rețele puternice de biblioteci publice la nivel județean, prin înființarea de filiale coordonate direct de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Înființarea Filialei din Cisnădie demonstrează că acest obiectiv este fiabil și eficient”, declară Silviu Borș, directorul Bibliotecii județene Astra Sibiu.

În prezent, potrivit informațiilor publicate pe site-ul propriu, Biblioteca județeană are – în afara sediului central – patru filiale, toate în municipiul Sibiu: Hipodrom, Valea Aurie, Vasile Aaron și Bâlea.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact