Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Pro-familie sau anti-avort? Marșul pentru Viață se organizează și în acest an

Pro-familie sau anti-avort? Marșul pentru Viață se organizează și în acest an

”Marșul pentru viață”, organizat de mai multe asociații din Sibiu, se va organiza și în acest an, sâmbătă 24 martie, de la ora 13.00. Tema evenimentului din acest an este „O lume pentru viață” și, după cum spun organizatorii, oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

În municipiul Sibiu, Marșul pentru Viață 2018 se va desfășura în intervalul 13:00 – 15:00, având ca punct de pornire esplanada din fața bisericii de pe Bd. Mihai Viteazul. Traseul marșului se va desfășura pe ruta Bd. Mihai Viteazul – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În Piața Mare, pe o scenă special amenajată pentru acest moment, se vor ține câteva discursuri-mărturii pro-viață și pro-familie, anunță organizatorii. ”Prin organizarea acestui eveniment se dorește transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi. Pe de altă parte, Marșul pentru Viață își dorește să tragă un semnal de alarmă asupra unui fenomen aflat la cote alarmante în societatea românească: fenomenul avortului”, se arată într-un comunicat de presă.

În Municipiul Sibiu, Marșul pentru Viață 2018 are o serie de organizatori, dintre care: grupul Studenți pentru Viață Sibiu, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, cultul Creștin după Evanghelie), Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociația Părinți pentru Viitor, Asociația Dia.Logos, Centrul de consiliere Mama.

Organizatorii susțin că România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): peste 22.700.000 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 – iunie 2016, față de o populație de circa 19.760.000 de persoane în 2016. ”Dorim să evidențiem rolul extrem de important pe care îl are familia, cei apropiați și societatea, în ansamblu, în sprijinirea femeilor aflate în așa-numita criză de sarcină. Criza de sarcină apare în momentul în care o femeie ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii, care s-ar concretiza prin nașterea copilului, și se gândește la posibilitatea de a face avort. Criza de sarcină se datorează unor probleme exterioare cărora ea nu reușește să le facă față. 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să facă avort”, susțin organizatorii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alexandrina Buiuc

Acum 6 ani

Acest mars este cel mai bun lucru care se intampla in tara noastra vitregita de traditionalism si ecumenism! Valorile trebuie pastrate, de aceea votam PSD, sunt singurii care asigura o decenta spirituala si un romanism ancestral pe care restul de partide vandute vor sa il ingenuncheze!
Raspunde

pesede

Acum 6 ani

Sa marsaluiasca si taric.eanu-inima zburdalnica cu cele 5 neveste si drak.nea cu amanta tanara! Ca sa asigure decenta spirirtuala....
Raspunde

mamaliga

Acum 6 ani

tare proasta esti
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

altul

Acum 6 ani

Alexandrina, perfect ce ai spus, pana la "cuvatu" PSD. La PSD trebuie sa faci distinctie intre discursul pro-crestin si patriotard si realitatea faptelor. Intre demagogie nerusinata si realitate. Spre ex, in speta: au promis referendumul pt care au votat 3 milioane de romani ( nu ca numai cei 3 milioane ar fi pentru...). S-a facut?
Raspunde

Teo

Acum 6 ani

Marșul va începe de la ora 13:00, nu de la 11:30. Rectificați, vă rog, în articol!
Raspunde

i

Acum 6 ani

Mie mi se pare normal sa faci avort daca nu ai cu ce sa intretii copilul. decat sa stea pe strazi, mai bine avort! Nu sunt de acord cu marsul asta. Daca tot sunteti atat de porniti anti-avort, propun sa cresteti voi copii neavortati ai caror parinti nu-si permit sa tine copilul...fie ca e vorba da bani, sau de timp, sau de cariera...etc. Suntem o tara de "marsaluitori" . ne-am invatat sa iesim in strada pentru orice rahat neimportant. Pentru alea importante nu iesiti. In curand vom vedea paduri doar in muzee, dar va doar in cur de asta...copii vostri vor crede ca animalele se fac la zoo, dar nu conteaza. Ne intereseaza de ce x a facut avort...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus