Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Centrul Cultural Maghiar din Sibiu celebrează 12 ani de activitate

Centrul Cultural Maghiar din Sibiu celebrează 12 ani de activitate

Cu ocazia împlinirii a 12 ani de activitate, Centrul Cultural Maghiar din Sibiu a pregătit o serie de evenimente deschise publicului, de la prezentări de carte la concerte.

Centrul de la Sibiu a fost inaugurat în ziua de 11 martie 2006, cu scopul declarat de a reprezenta cultura și comunitatea maghiară în regiune. “De doisprezece ani instituția oferă publicului larg evenimente dintre cele mai atractive, pune în valoare și prezintă cultura maghiară în context multi-etnic, ocrotește patrimoniul material și imaterial al acesteia și propune sibienilor câteva festivaluri care au intrat deja în conștiința multora, precum Zilele HUNGARIKUM, cu al său vestit concurs de gătit gulyás și Ars HUNGARICA, un festival interdisciplinar de prezentare a culturii maghiare“, rezumă Levente Serfőző, președintele Asociației HID care coordonează Centrul Cultural Maghiar Sibiu.

Printre primele evenimente organizate pentru celebrarea celor 12 ani de activitate a fost prezentarea unei cărți despre cupluri și căsnicie - ”Ásó, kapa s a piszkavas” – realizată de autoarea Edit Tuzson, din Miercurea Ciuc. În cadrul Centrului a fost vernisată și o expoziție în memoria celui care a fost episcopul Sándor Makkai, expoziție care va putea fi vizitată până la finalul lunii aprilie. “Programul evenimentelor organizate de Centrul Cultural Maghiar în această perioadă se încheie vineri. Concertul uneia dintre cele mai în vogă trupe de trans-jazz din Ungaria, Barabás Lőrinc Quartet: Other Than Unusual este programat în data de 16 martie de la orele 21, la Atrium“, mai informează reprezentanții Centrului.

“Conducerea Asociației HID și colectivul Centrului Cultural Maghiar din Sibiu dorește să mulțumească tuturor instituțiilor partenere care colaborează și susțin activitatea acesteia, persoanelor implicate în funcționarea instituției și în organizarea evenimentelor, precum și publicului larg pentru deschidere și prezență la evenimente“, Levente Serfőző

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

centru cultural politic antiromanesc \ nu recunoaste constitiutia romaniei doreste dezmembrarea romaniei finantati de jobbik si alti sorosisti ANTIROMANI AFARE CU VOI DCHE NU PLACE LA VOI LOC LA LACHE BALATON ESTE LA VOI hortysti hitleristi ce sinteti
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alexandrina Buiuc

Acum 6 ani

Nu avem nevoie de unguri, sasi, moldoveni, olteni, in general nesibieni! Noi suntem singurii romani adevarati de pe planeta! Ne iubim!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anaisia Lorgescu

Acum 6 ani

Sibiul apartine oltenilor si moldovenilor care l-am consturit, nu asupritorilor care nu sunt ortodoxi!
Raspunde

mamaliga

Acum 6 ani

Putin va asteapta
Raspunde

ion

Acum 6 ani

Multi imbecili mai traiesc in Romania .daca citesc comentariile imi vine sa vomit. din cauza acelori imbecili parasesc atitia oameni tara.
Raspunde

Nicusor Fofeldeanu-Ioanid

Acum 6 ani

Este si mult trolling, tocmai pentru a separa pe cei care gandesc de cei cu IQ subunitar, ca tine. Drum bun la capsuni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus