X
29244396_1671732852954250_7320118311117651968_n

FDGR Sibiu are un nou președinte:  prof. Zeno-Karl Pinter

Organizația municipală a FDGR Sibiu are de vineri un nou președinte, după încheierea mandatului președintelui Hans Klein. Membrii Adunării Generale a FDGR mun. Sibiu au avut de ales din 12 propuneri. Dintre aceștia, doar nouă au fost alese în noul consiliu director. Președinte al organizației a fost ales prof. Zeno-Karl Pinter, iar primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost aleasă vicepreședinte.  Din consiliul director al FDGR mai fac parte: Hans-Georg Junesch, Gerold Hermann, Monika Hay, Gertrud Krech, Corina Bokor, Gerhard Guist și Wiegand Fleischer.

Zeno-Karl Pinter este născut de Crăciun, în anul 1959, în localitatea Oțelu-Roşu, jud. Caraş Severin. A absolvit Liceul de matematică-fizică din Caraș Severin și a absolvit Facultatea de Filologie şi Istorie a Institutului de Învățământ Superior Sibiu. După terminarea facultății a primit repartiție în învățământ, în județul Timiș, după care s-a întors acasă în Caraș Severin. După 1990 a devenit cercetător în domeniul istoriei şi arheologiei la Institutul de Cercetări Socio – Umane din Sibiu. Din 2002 este şef de catedră, Catedra de Istorie Antică şi Medievală, Facultatea de Istorie şi Patrimoniu “Nicolae Lupu”, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, din 2008 este membru al Comisiei Naționale de Arheologie, al Comisiei Germane de Istorie Sudest Europeană, iar din 2010 este conducător de doctorat. ”M-am dedicat mereu studierii istoriei şi arheologiei, domenii în care am publicat cărţi şi lucrări de specialitate şi în care pregătesc tineri studenţi, masteranzi şi doctoranzi. Consider că doar prin cunoaşterea riguroasă a trecutului se poate construi un viitor onest. Sunt membru fondator al Forumului Democrat al Germanilor din România şi în perioada 2005-2010, am reprezentat această organizaţie în Guvernul României, ca subsecretar de stat. Din anul 2012 sunt consilier în Consiliul Local al Municipiului Sibiu. Iubesc oraşul Sibiu, tradiţia şi istoria sa, oamenii care îl locuiesc”, spunea Zeno Pinter înaintea alegerilor locale din 2016, atunci când a și fost ales consilier local.

Foto: FDGR Sibiu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Veronica Cinezan

  In anul centenarului neamului romanesc, sa ne iubim romani cu romani, nu cu straini! Sa mearga la ei in Germania ca Romania e tara noastra, de mii de ani, traditia si glia strabuna!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ion

  Veronica Cinezan esti o imbecila cu comentariile de centenari si cu iubitul tau de neam sasii au plecat au lasat totul mai sunt poate 0,8 la suta care traiesc in Romania. la ora actuala sunt mai Multi Romani in Germania ca sasi si banateni. daca nari fi strainii sa va creeze locuri de munca ari fii vai te curu vostru.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gogu Von Hermannstadt

   Ioane esti exemplul perfect de cretinism si analfabetism.
   Pune mana pe carte prostalaule pentru ca scri ca o cizma. Gramatica pentru tine e SF.
   Vai de capul tau, amaratule…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicolae

  Sașii ăștia din FDGR sunt și foști membri ai PCR,vezi cazul FODOR care a terminat facultatea de drept în perioada ceaușistă când nu te puteai înscrie fără recomandare din partea comuniștilor!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  La următoarele alegeri voturile anti-establishment care mergeau spre FDGR vor merge în bună parte spre USR sau România 100 (dacă chiar va apărea și acest partid). Mă tem deci că s-a cam încheiat o eră. Va fi interesant de văzut ce aduc noile vremuri.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doina

  Alex daca tu crezi ca Romanii vor vota in masa cu USR lui Soros si neo blosheviclor lui, te inseli amarnic. USR este un partid de tradatori de neam ti tara. PSD un partid de hoti ordinari, si PNL un partid pupincurist care face tot ce dicteza comisari NKVD de la Bruxelles, care au inlocuit steau rosie cu cea galbena.
  Mai sti pe cinveva care purta steau gallbena acum75? Ei te reprezinta si te conduc acum de la Bruxellex. USR te conduce de direct de la Washington sau Tel Aviv. De unde vrei sa fii condus? Alegerea este a ta.
  Cam astea sunt optiunile de vot ale romanilor. Trist de tot!! Nu avem cu cine vota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact