Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

TSTV Alexandru Barbu despre Olimpiada de Iarnă: ”Nu a fost un eveniment așa de mare cum a fost în Rusia”

TSTV Alexandru Barbu despre Olimpiada de Iarnă: ”Nu a fost un eveniment așa de mare cum a fost în Rusia”

Sibianul Alexandru Barbu, campionul național la slalom uriaș, a vorbit la Turnul Sfatului TV despre experiența de la Olimpiada de Iarnă de la PyeongChang. În opinia lui, pentru majoritatea sportivilor, această ediție a fost sub cea din Rusia, de la Soci. ”Să fiu sincer, și pentru noi, ca sportivi acolo, nu a fost un eveniment așa de mare cum a fost în Rusia. Coreeni au fost implicați, dar acolo nu a fost sentimentul de Olimpiadă, a fost doar un concurs. În afară de porți și de echipamentul cu steagurile olimpice nu am simțit că participăm la o Olimpiadă de Iarnă”, a spus Alexandru Barbu.

Legat de rezultatul obținut, locul 55 la slalom uriaș, Barbu spune că este bun, dar că se putea și mai bine. ”Din păcate, rezultatele nu au fost mai bune decât cele de la Soci, la proba de slalom am abandonat în prima manșă. Proba de slalom uriaș a fost foarte interesantă și grea, dar eu zis că rezultatul a fost destul de bun. Eu zic că locul 55 în lume nu e foarte rău.

E foarte greu, ai un minut de concurs pentru care te pregătești patru ani. Cea mai mică greșeală te costă. Emoții nu cred că am avut așa de mari, normal, sunt tot timpul, dar ideea de a face ceva bine a fost poate prea apăsătoare pentru mine”, a mai spus Barbu.

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/6PvjlfrfVDI

 

”Atâta timp cât sunt acasă, merg cu cea mai mare plăcere să schiez la Păltiniș și văd sute de copii care se uită la mine, antrenorii le spun - el e Alexandru Barbu, campionul României la schi, se antrenează pentru Olimpiadă -, și îi văd foarte fericiți. Mulți spun că și ei vor să ajungă ca mine. Dacă eu nu aș avea timp să stau de vorbă cu ei, sigur se va termina, dar cu cât vom face mai multă publicitate pentru schi alpin, cu atât mai mulți copii se vor apropia de acest sport”

...

”Până la 17 ani nu am avut telefon, internetul era ceva foarte frumos, iar televizor în cameră nu aveam decât din când în când. Acum sunt rețele de socializare, telefoane, iar tu, ca junior, muncești un an întreg să muncești pentru un concurs și ai un minut de glorie. E foarte greu și e greu să-i mobilizezi pe copii să facă acest sport”

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Nick

Acum 6 ani

Multumim ca ai reprezentat Romania !
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Bravo, felicitari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus