X
barna-usr-14

Dan Barna: Republica Moldova trebuie să fie alături de România, dar ca parte a Uniunii Europene

Uniunea Salvaţi România, prin vocea președintelui Dan Barna, susţine ferm integrarea europeană a Moldovei în contextul european, alături de România. Declarația a fost făcută de deputatul de Sibiu, astăzi, după întâlnirea cu mai mulţi primari din Republica Moldova. “Dincolo de asta, în acest moment, mi se pare că orice afirmaţie este prematură şi e strict politicianistă. Noi susţinem că Republica Moldova trebuie să fie alături de România, parte a Uniunii Europene. Ce modalitate vom găsi că aceasta poate să fie unirea la un moment dat, nu e nicio problemă, dar strict factual, la nivelul 2018, în momentul de faţă, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană”, a spus Dan Barna, citat de Agerpres. El a arătat că nu trebuie “arse etape”, iar în contextul politicii internaţionale unele lucruri pot fi făcute, altele nu. “Dacă nu există o susţinere a populaţiei Republicii Moldova, este foarte greu la nivel internaţional, la nivel european, să argumentezi o astfel de poziţie cât timp populaţia acelei ţări nu susţine respectiva schimbare”, a precizat Dan Barna.
Preşedintele USR Dan Barna şi vicepreşedintele Vlad Alexandrescu s-au întâlnit, duminică, cu un grup de primari din Republica Moldova, semnatari ai declaraţiei simbolice de unire cu România.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  altul

  “strict factual, la nivelul 2018, în momentul de faţă, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană”. “Desteapta” declaratie, adica in 2018, deci instant, Moldova poate fi in UE dar pt reunire (nu: unire!) mai vedem… sa mai intrebam pe stapanii din stanga si din dreapta….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Uniunea sufletelor Sibvalcea

  Județul Sibvalcea nu susține unirea cu Moldova! Suntem la un nivel ridicat financiar si de cultura, Nu avem nevoie de acei oameni inferiori. Sa ne păstrăm identitatea românească în anul centenarului!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nobody like everybody

  NU ! Republica Moldova sa ramana asa cum e, suverana si independenta. O alipire la Romania are Fi o catastrofa, economica, culturala, sociala si de imagine internationala. Sper ca a mai ramas un strop de luciditate in tara asta care sa impiedice luarea unor decizii cretine in acest sens. Bai, ati fost voi unii dintre ” unionisti ” in Republica Moldova sa traiti acolo ? Nu in vizita la Chisinau. …In 1982 la Patarlagele la noi era mai fain decat e la ei in 2018 …..Hai sictir cu istoria nationala, pe noi româniI ne-a durut si ne doare-n p**a de “zestrea si identitatea neamului “, dar din ipocrizie facem ape la cacaturi demagogice. Sincer, fara sa fac statistici stiintifice, cred ca 9 din 10 români ii consider a pe ” fratii nostri de peste Prut ” niste inapoiati,rupti in kur, corupti dar cu muieri bune de f**ut. Cam asta e viziunea. ..ori, astea nu cred, ierata-mi fie aroganta, ca sunt valori care sa justifice ” demersul european al reintregirii neamului ” , Cacat de sueta de cafenea de halta CFR. ..

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    politrucul

    Sincer cred ca te pripesti. Omul are dreptate… Moldovenii nu vor sa auda de UE. De fat, UE mai mult strica decat face lucruri bune!

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     !

     Nu ma pripesc. Moldovenii nu inseamna numai dodon si voronin. In Basarabia exista si romani faini, patrioti, oameni de calitate mult mai buna decat crezi. Sigur, nu exista padure fara uscaturi. La noi totul e perfect? Tu te consideri superior? Ei bine, am si eu dreptul sa cred ca esti o uscatura. De fapt … nu cred, esti sigur.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  moldova e tara neutra
  lui BASELU i-o retras cetatenia
  pentru usr super specialistii din tufis
  E USOR A SPUNE VORBE
  CIND NIMIC NU AI A SPUNE

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Uniunea sufletelor SibValcea

  Sibiul trebuie sa se uneasca cu Valcea si sa formeze o singura entitate administrativa! Suntem romani, avem aceleasi traditii si credinta, suntem inruditi, copiii nostri cresc impreuna! Sa ne iubim frate cu frate!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   rosu

   Daca vreti unire, apoi trebe neaparat sa va luati numele vechi Wultsch.
   Atunci, nimic nu va mai sta in calea iubirii pure dintre fratii romani din orasele stravechi romanesti Hermannstadt si Wultsch!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nobody like everybody

  @!
  Ma judeci prea aspru. Am si eu ( dreptul la ) o parere. Cum spuneam, nefundamentata statistic. Dar in fond un Referendum ar putea transa viziunile cretine ca a mea . Poporul poate Fi intrebat constitutional daca VREA sau NU VREA unirea cu R. Moldova. Daca DA, atunci parere mea nu valoreaza nimic, daca NU, la fel.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   !

   Realitatea nu este asa de simpla cum o gandesti. Deci … am dreptate. Numai un imbecil poate sa puna problema in maniera asta. Normal cred ca ar trebui plecat de la specificul subiectului, de la istorie, de la realitatile contemporane, analizat, gandit, gasit solutii. Solutii exista. Nu e usor, dar raul provocat de stapanii tai se poate repara.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @tema falsa
  Nu știu , noi suntem aia cu guvern PSD în timp ce moldovenii au guvern de dreapta. Că au pe dodon președinte e apa de ploaie, ăla are putere mai mică decât are președintele in Romania.

  Cred că republica Moldova se califică mai mult pt unire cu Romania decât pt intrare în ue. Noi eram mult mai puși la punct decât ei în 2004 și tot ne-au primit abia în 2007.
  Faza e că ar însemna război (cel puțin) civil. Uitati-va la poze cu morții din Donețk și o sa vedeți cum vă trece de unire. Știu că asta vor și rușii , dar, funcționează.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   domnul goe

   Asa atitudinea si perspectiva este specifica tipologiei celor ce nu vad si nu cunosc lumea inconjuratoare dincolo de orizontul sedintei de bloc…

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact