X
astrid fodor (21)

Astrid Fodor: Noul spital județean nu va fi gata în 2-3 ani

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, marţi, că viitorul spital judeţean, care va reuni şi pe cel pentru copii şi pe cel pentru adulţi, nu va fi gata în 2-3 ani şi nici nu se ştie dacă construcţia sa va începe până în 2020.

“Eu am înţeles că este un proces lung, nu va fi gata în 2-3 ani noul spital. (…) Dacă se începe până în 2020, efectiv să se sape ceva la fundaţie, nu vă pot răspunde la această întrebare, nu ştiu”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Sibiului.

Astrid Fodor dă asigurări că locul ales, în apropierea aeroportului, pentru construcţia viitorului spital este unul potrivit, care nu pune în pericol sănătatea pacienţilor şi a cadrelor medicale.

“Locaţia se potriveşte, îndeplineşte toate condiţiile pentru a se ridica acolo noul spital. Dacă datele, problemele se vor schimba, vom analiza la timpul respectiv. (…) Eu ca primar al Sibiului nu văd care e problema ca să fie un spital de copii pe acelaşi teren cu unul de adulţi”, a precizat primarul sibian.

Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean au decis să se asocieze pentru a construi un spital comun, la marginea oraşului, în apropierea Aeroportului Internaţional şi a autostrăzii. Pe terenul din apropierea viitorului spital există deja câteva blocuri de locuinţe. Social-democraţii din Sibiu contestă acest loc şi spun că e periculos din punct de vedere al poluării produse de o groapă de gunoi, aflată la prea mică distanţă, deşi consilierii judeţeni PSD au votat alături de liberali şi cei din Forumul Democrat al Germanilor din România să se construiască spitalul pe acest teren.

Fostul premier Mihai Tudose a promis în 2017 sprijin pentru construcţia viitorului spital de la Sibiu.

În prezent, oraşul Sibiu nu are un spital municipal. În municipiul Sibiu există un spital de pediatrie, finanţat de primărie şi un spital clinic judeţean, finanţat de către Consiliul Judeţean. Ambele spital deservesc pacienţi din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara şi Braşov şi se află în clădiri vechi, istorice, care au fost modernizate pe secţiuni în ultimele decenii.

Sursa: Agerpres

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  altul

  Normal, daca “il vorbim” de vreo 10 ani, cel putzin inca 30 ne-ar mai trebui ca sa il facem. Dar eu cred ca o sa il mai vorbim inca vreo 10 ani.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  incompetenta bunica nu stie nimic!nu ca nu stie da NU VREA spital cit mai rapid pentru sibieni,ca ea se trateaza pe BANII nostrii la WIEN
  junele CODRUT Rezvan tace ce doar e de la pnl/condus de pdl turcan

  TRIBUNALUL CLADIRE DE FALA DE PE VICTORIEI CIND E GATA?
  citez din bunica ..nici peste 2-3 ani………

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Marius

   Cladirea Tribunalului de pe Victoriei, asa numitul”Palat de Justitie” apartine Ministerului Justitiei, iar banii pentru renovare de acolo vin.
   O sa fie gata cind Ministerul Justitiei va avea cuprins in buget si aceasta lucrare. Pina atunci, ramane un “obiectiv turistic” in centrul Sibiului, ca la Belgrad dupa interventia NATO!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alex

  Astrid…sluga lui Iohannis…e terminata..n.a stiut niciodata nimic…singurul lucru pe carw l.a stiut a fost ca va fi primar la Sibiu… dar fa ceva penttru noi…copii, batrani , tineri cu totii suntem cetateni si platim taxe….Deci trezirea….

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  O mamica indignata

  Bine ca in 2-3 ani poate se incepe sa se sape la fundatie….!!!! Iar chinezii leaga doua orase cu cale ferata in 9 ORE, si o cladire de zeci de etaje este ridicata in doua saptamani…. Foarte frumos…. Si cum sa nu iti vina sa iti iei lumea in cap??? Dar avem timp sa ne certam pe licitatii, terenuri si care e cu firme si relatii mai multe pentru a prinde un contract gras. Ca de….. e greu sa traiesti in zilele noastre…. Altceva nu conteaza in Romania. Ne ingropam singuri….Sau poate asta se doreste…
  Vorba lui Andrei Gheorghe :” Sa ajungeti si voi (politicienilor) sa stati la coada si sa traiti din pensii de cateva sute de lei!!!! Dar probabil ca asta nu o sa vedem prea curand in conditiile in care pensiile alesilor nostri cresc in fiecare an, la fel si indemnizatiile acestora, iar alocatia unui copil de ani de zile este 80 de lei. RUSINICAAAAAAAAA!!!!!!! DE UN MILION DE ORI SI TOT NU E DE AJUNS!!!!!!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibiu

  Demisia cat mai repede ,fodor,bokor si poponel…jalnic de slaba echipa primariei.incompetenti fara viziune si de tot rasul…vai de el sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact