X
teren fotbal stadion

Astrid Fodor promite Sibiului stadion de 17 milioane de euro

Cele două etape de modernizare a Stadionului municipal Sibiu presupun investiții totale de 17 milioane de euro, a anunțat primarul Astrid Fodor. Lucrările încep din an.

“Va fi un stadion modern, construit după toate cerințele regulamentelor actuale“, spune Astrid Fodor despre proiectele de lucrări care vizează Stadionul municipal Sibiu. Primele astfel de lucrări vor începe în acest an, după finalizarea proiectării aferente, în baza unui contract semnat la finele lui 2017. Aceste lucrări, însă, nu vor aduce schimbări spectaculoase, deoarece prevăd în special reparații la tribuna oficială, o nouă pistă de atletism și demolarea tribunelor construite pe valurile de pământ. Prin demolarea acestora, capacitatea stadionului va scădea la aproximativ 7.000 de locuri, de la 14.000 cât era capacitatea maximă.
Aceste lucrări (despre care Turnul Sfatului a scris mai multe aici) vor fi executate de SC Construcții SA, pe baza unor documentații întocmite de SC Arhimus SRL. Valoarea contractului este de 8,2 milioane de lei, fără TVA, iar în primele trei luni trebuie realizat proiectul tehnic, urmând ca lucrările efective să fie realizate în termen de cel mult șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

“Adevărata modernizare“ urmează în doua etapă

Dar schimbarea la față a stadionului municipal Sibiu se va produce abia în a doua etapă de modernizare, care va duce totalul investițiilor necesare la mai multe milioane de euro. “În total cred că investițiile vor ajunge la aproximativ 17 milioane de euro“, a anunțat, marți, primarul Astrid Fodor.
Pentru realizarea acestor investiții, Primăria a comandat un nou studiu de fezabilitate, care urmează a fi supus votului consilierilor locali în următoarele săptămâni, spune Astrid Fodor. Această a doua etapă este cea în cadrul căreia va fi amenajat sistemul de încălzire a gazonului, nocturna, noile arene sau spațiile de parcare. Execuția efectivă a acestor lucrări ar urma să dureze 12 luni, doar că acestea s-ar putea să nu fie consecutive. “Lucrările vor dura cel puțin 12 luni deoarece planurile prevăd ca în perioada derulării șantierului să se și joace fotbal“, spune Astrid Fodor.

Deocamdată, după aprobarea SF-ului de către Consiliul Local Sibiu, Primăria va trebui să inițieze procedura de atribuire publică a contractului de proiectare și execuție. Abia după semnarea acestui contract vor putea fi oferite termene mai clare.

Primarul a mai adăugat că abia acum se justifică investiții mai mari în modenizarea stadionului, deoarece FC Hermannstadt are șanse să promoveze în Liga 1.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

28 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Consuela Sorostinean

  Noul stadion al Sibiului va purta denumirea noului sponsor principal al echipei, celebra multinationala locala si se va intitula “K.ontiki Arena”. De la sibieni pentru sibieni!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Emaile, du-te tata!

    Asa este! Noi, cei cativa care mai avem si IQ si cateva carti citite si credem ca actuala administratie a Sibiului e un mare r.ahat si Sibiul se intoarce incet la stadiul de comuna, suntem frustrati si garantat olteni. Pacat ca orasul asta e populat cu f.urunculi aplaudaci nespalati ca tine!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Câtă lipsă de viziune … cu banii aceia ar putea construii un stadion nou la periferie, în câmp, unde ar putea organiza și locuri de parcare și acces auto mult mai bine, decât prin a supra-aglomera o zonă deja aglomerată.

  În locul stadionului actual, ar putea spre exemplu prelungii parcul sau construii terenuri de sport, o piscină, ceva de agrement … dar noo.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  I.S

  si cum va functiona noul stadion? Cum se vor deplasa alea cateva mii de oameni la si de la stadion? ce autobuz iau pana acolo? unde vor parca cei care merg cu masina? Strada scoala de inot si strada octavian goga par pregatite pentru asta? Rog un pic de viziune.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @IS
  Trebuie sa ne mai obișnuim să mergem și pe jos, mai ales la un meci, nu la vreo urgenta. E mic Sibiul.
  Dar mai bine ar fi fost să facă un stadion nou, pe camp.
  Și e târziu! Trebuiau să înceapă când au înființat echipa, ce conta că era în liga4. Sau mai inainte. Un stadion că lumea e si pt viitor.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   I.S

   Ar trebui sa mergem pe jos cam peste tot in oras daca ma intrebi pe mine, tocmai pentru ca Sibiul e micut si cred ca mai bine de 50% din cei care folosesc masina s-ar descurca pe jos, cu autobuzul sau cu bicla.
   Eu mai mult ma refeream la cei care vin din alta parte. Daca o sa fie un stadion ok vor veni turisti, echipe de afara cu suporterii lor. La asta ma refeream.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @MCD

  Întotdeauna când cârpești sau te apuci sa construiești pe o structura veche costurile sunt mai mari(gândește-te doar la avize de demolare + transport resturi). Nu înțeleg de ce nu au făcut stadionul in alta parte cum era logic, la Obor aveau terenul și mai bine făceau celebrul skatepark in locul actualului stadion. Bine, nu ca la primarita “care este ” ar exista logica in vocabular.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  in Sibiu se repeta la infinit aceiasi prostie…cei din primarie NU sunt in stare sa gandeasca…cheltuie TONE de bani sa modernizeze baia populara, sala Transilvania si acum stadionul!!! cum am tot spus…in primaria Sibiu lucreaza numai incompetent si ignoranti…cel putin in functiile de decizie!!!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  incompetenti
  tanti fodor si junele rezvan pupnpoale a lui tucen/pdl base udrea boc/

  poate un stadion accasa la frua fodor hei hei bozgore!

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Roby

  Ce facem pentru restul sibienilor care nu sunt microbisti si poate sunt majoritari acestora? Poate se investea mai bine in extinderea si modernizarea statiunii Paltinis, poate in construirea unui aquapark functional 12 luni pe an, poate amenajarea tronsonului parcului Sub Arini dintre strada Argesului si Zoo, poate in parcari sub si supraterane in zona centrala si cartiere, poate multe altele. Ce ziceti?

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Slatinagorjtargujiu

  Daca citim cu atentie observam ce este sigur. Si anume anularea, distrugerea, eliminarea a 7 mii de locuri, raderea tribunelor vechi. In prima faza. Pentru faza doi nu se spune ABSOLUT NIMIC CA S-AR CONSTRUI ALTE TRIBUNE !!!!!!. Asta inseamna ca va ramane o ruina care in timp se va vinde la bisnitarii de terenuri si se vor face blocuri. O sa vedeti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  K.Samuel

  PUG-ul Sibiului prevede un stadion in zona de vest a orasului, la intersectia dintre Calea Surii Mici si calea de acces catre autostrada, DN1T. Acolo s-ar putea face de la 0 un stadion frumos, coerent si pe amplasamentul actualului stadion s-ar putea face alte terenuri de sport sau orice alta zona de agrement de interes public. Se pare ca avem PUG-ul degeaba sau este scos de la sertar doar cand primaria vrea sa blocheze niste investitii care nu convin unor bastani cu pile in primarie. Apropo, nu se zice nimic de fonduri europene? Nici aici nu apelam la fonduri? Facem tot din buzunarul nostru? Stiti ca Sibiul e codas la absorbtia de fonduri europene, nu? De fapt, noi nu suntem in stare sa ne cheltuim bugetul, daramite sa mai atragem si fonduri. Absolut penibil.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Romanul

  Eu zic sa dam alea 17 mill lui Birtz ala si la fratsu Julian, ca sa aiba ei cash de jongleli…si jucatorii sa joace in Doha ca Junii…bleahhh !!!
  Numai de bine…a inebunit lumea!

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dany

  Nu cred ca mai exista cineva care sa creada deviatiile acestei tanti care nu a dovedit nimic.A pardon sunteti voi de la turnul sfatului fituica de pupincuristi

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ???

  N-am inteles ,,atribuire contract public”??? Aha… cate putin la fiecare… Dupa naufragiul pe lacul Binder mai sunt si alte variante.

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  O mamica indignata

  Stadion la care se va incepe constructia in acest an, si atatea milioane pentru el. Spitalul poate sa mai astepte!!! :(

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sile

  Sa construiesti cu 17 milioane de euro un stadion de 7000 de locuri este o bataie de joc. Acest stadion trebuie sa indeplineasca criteriile Europa League. Trebuie rezolvata problema parcarilor din jur. Un stadion cu o capacitate de 14.000-15.000 de locuri este de dorit. interesul oamenilor pentru fotbal este mare.

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tica Lotrean

  Stadionul Sibiului trebuie sa aiba minim 60.000 locuri, va gazdui finale de cupe europene anual! Sibiu, desigur, centrul omenirii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact