Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Junii Sibiului celebrează Centenarul Marii Uniri în Qatar

Junii Sibiului celebrează Centenarul Marii Uniri în Qatar

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” va prezenta un spectacol extraordinar de cântece şi jocuri populare în Doha, statul Qatar, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri. Deplasarea Junilor Sibiului vine care urmare a invitaţiei Ambasadei României în Statul Qatar.

Junii Sibiului vor purta, din nou, solia folclorului românesc peste hotare, în perioada 22- 26 martie. De această dată se deplasează în statul Qatar, pentru a susține un spectacol extraordinar la Doha. Sub semnul Centenarului Marii Uniri, Junii Sibiului vor duce comunității de români şi oficialilor qatarezi darul lor cel mai de preț: folclorul moştenit din străbuni şi transpus scenic prin coregrafia doamnei Silvia Macrea.

 Vineri, 23 martie, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” va susţine un veritabil tur de forță și măiestrie coregrafică prin Transilvania, Oltenia, Moldova, Banat; momentele coregrafice se vor împleti cu momente muzicale susţinute de soliştii Oana Tomoiagă şi Ovidiu Homorodean, colaboratori ai ansamblului. Reprezentaţia va avea loc la Katara Cultural Village, Clădirea nr. 16, Drama Theatre, începând cu orele 19:00.

În urmă cu doi ani, în decembrie 2016, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului a susţinut primul spectacol la Doha, „o premieră în statul Qatar … deosebit de apreciat de către corpul diplomatic acreditat la Doha, oficialii qatarezi, dar mai ales de către minunata comunitate de români din Doha”, sublinia Excelenţa Sa Cristian Tudor, Ambasadorul României în Statul Qatar, într-o Scrisoare de felicitare transmisă Junilor Sibiului în data de 13 decembrie 2016.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Romanul

Acum 6 ani

Junilor! ati ajuns ca si manelistii...cum sa porti solia folclorului romanes in Qatar-Doha ? ce are p-ula cu prefectura ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Letitia Bendorfean

Acum 6 ani

Centenarul neamului romanesc trebuie sarbatorit in tara noastra romaneasca la o ciorba de burta si mititei, cu toata familia si sa multumim fratzilor nostri ca au trecut carpatii sa ne elibereze de asuprirea strainilor care ne-au luat Ardealul!
Raspunde

mamaliga

Acum 6 ani

careva sa kkt in capul tau, bovina bleaga
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus