X
deputatul-gant-o-pensie-decenta-pentru-mine-ar-fi-de-2-500-de-lei-32956

Ovidiu Ganț: O serie de proiecte importante vor rămâne fără finanţare

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț s-a declarat dezamăgit de răspunsul Ministerului Finanțelor cu privire la o interpelare a sa legată de bugetele locale.

Ganţ a adresat la sfârşitul lunii februarie o întrebare parlamentară Ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, în care a cerut să i se comunice date concrete privind aceste măsuri. Răspunsul la întrebare este semnat de Secretarul de Stat din Ministerul Finanţelor Publice, Attila György, care citează prevederi din Art 6, alin 15 din Legea bugetului de stat pe anul 2018 cu privire la indicatorii ce vor fi avuţi în vedere la evaluarea sistemului de echilibrare după primul semestru al anului 2018.

În răspuns se menţionează totodată, că se află în analiză mai multe variante ale sistemului de alocare a cotelor şi sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat către bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, astfel încât în proiectul Codului finanţelor publice locale să se introducă o variantă agreată împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice dar şi cu structurile asociative ale administraţiei publice locale.  „Consider răspunsul primit din partea Ministerului Finanţelor Publice ca nesatisfăcător”, a declarat deputatul. „Este evident că Guvernul nu are soluţii în ceea ce priveşte echilibrare a bugetelor primăriile care au suferit pierderi. Mă tem că atât cetăţenii cât şi administraţiile locale în discuţie nu pot avea aşteptări în ceea ce priveşte o soluţionare justă a chestiunii şi că în consecinţă o serie de proiecte importante vor rămâne fără finanţare”, a apreciat Ovidiu Ganț.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact