Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Șase milioane de lei pentru reparațiile unui “triunghi“ din cartierul Hipodrom

Șase milioane de lei pentru reparațiile unui “triunghi“ din cartierul Hipodrom

La doi ani de la realizarea studiului de fezabilitate, Primăria Sibiu anunță inițierea procedurii de achiziție pentru executarea lucrărilor de reparații capitale pentru zona delimitată de străzile Nicolae Iorga - Calea Cisnădiei - Aleea Frații Buzești.

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că termenul de execuție a lucrărilor estimate la șase milioane de lei, cu tot cu TVA, este de opt luni de la data la care se va semna contractul în urma procedurii de achiziție publică. Deocamdată, anunțul respectivei licitații nu a fost publicat prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice (SEAP), acest lucru fiind programat după ce inspectorii Agenției naționale pentru achiziții publice (ANAP) vor verifica documentația de licitație.

“Carosabilul și trotuarele se vor reabilita prin refacerea straturilor rutiere și pavarea cu asfalt, iar amenajarea trecerilor dintre trotuar și carosabil se va avea în vedere asigurarea accesului pentru persoanele cu handicap. Proiectul prevede amenajarea a aproximativ 300 de locuri de parcare realizate prin pavarea cu dale înierbate, căutându-se soluții pentru suplimentarea locurilor existente printr-o utilizare mai eficientă a spațiului“, descriu reprezentanții Primăriei Sibiu o parte din lucrările prevăzute. Aceeași lucrare prevede și amenajarea zonelor verzi din perimetrul care va intra în lucrări, zone cu o suprafață estimată la peste 3.000 de mp.

Iluminat cu LED și locuri de joacă

Printre rețelele care vor fi modernizate se numără și cea de iluminat public. Cele 80 de instalații de iluminat care vor fi amplasate în zonă vor folosi tehnologie de tip LED. Totodată va fi reabilitată rețeaua de canalizare pluvială și creată rețeaua de cablaj metropolitan, rețea estimată la 1,4 km lungime. “Primăria Sibiu a prevăzut amenajarea a două locuri de joacă noi în zonă: unul pe strada Nicolae Iorga, în dreptul blocului 70 și unul pe Aleea Frații Buzești, în dreptul blocului 13“, mai informează reprezentanții administrației locale, pe tema locurilor de joacă de 417 mp, respectiv 380 de mp.

Lungime străzilor care urmează a fi reabilitate este de 1,5 km, iar a gardului viu care se cere a fi plantat în zonă – de un km.

 

Sursa foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

''..și pavarea cu asfalt,...'' Sper ca magarul meu sa traiasca suficient ca s-o vada si pe asta! Diii Cocos!
Raspunde

jonyjon

Acum 6 ani

Chiar ar fi momentul sa fie sparta iar Fratii Buzesti si refacuta!
Raspunde

Zero

Acum 6 ani

Spatiu delimitat de Aleea Fratii Buzesti, refacuta de curand, si Calea Cisnadiei, refacuta acum ceva ani, parca vreo 2. Deci spatiul dintre acestea, care nu intra in re-reabilitari !
Raspunde

Vanessa

Acum 5 ani

De coborârea cablurilor în subteran nu se zice nimic. Rămânem iar cu mizeria aia în aer?
Raspunde

T

Acum 5 ani

Ati tot facut sensuri unice ,dar ati uitat trecerile de pietoni. Si mai sunt si acum soferi care isi pun masinile pe trotuare .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus