Cei 160.000 de euro pe care Sibiul îi va primi în cadrul unui proiect european vor fi folosiți pentru modificarea Strategiei de dezvoltare a județului.
Ca parte a unui proiect realizat de Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Arte și Turism (IGCAT) – instituția ce coordonează Platforma Regiunilor Gastronomice Europene –, județul Sibiu va primi 159.287 de euro. Acești bani fac parte din cele 1,8 milioane alocate de UE pentru finanțarea proiectului denumit „Regiunile gastronomice europene consolidate prin protejarea și stimularea patrimoniului cultural culinar, prin crearea de noi locuri de muncă și creștere economică – EUREGA”. Proiectul are drept scop ”includerea și recunoașterea alimentației și gastronomiei la nivelul politicilor locale și regionale”.
Autoritățile județene anunță că, la Sibiu, adaptarea politicilor locale înseamnă modificarea Strategiei de dezvoltare a județului prin integrarea gastronomiei în această strategie, ”astfel încât titlul pe care îl purtăm în 2019 să producă creștere economică pe termen lung”. ”Nevoia la care răspunde proiectul ține de lipsa politicilor publice adecvate. Gastronomia poate avea un serios impact pozitiv asupra dezvoltării locale. Dovadă este trendul în creștere de care se bucură turismul gastronomic în Europa – aproape jumătate dintre turiști doresc în ziua de azi să aibă experiențe culinare în călătoriile lor. Cu toate acestea, regiunile gastronomice se lovesc de dificultăți serioase cum ar fi pierderea caracterului unic al gastronomiei locale din cauza globalizării, cu alimente standardizate produse în masă, sau din cauză că nu protejăm gastronomia ca patrimoniu cultural”, se arată într-un comunicat emis de Consiliul Județean Sibiu redacției Turnul Sfatului.
Cum va fi modificată Strategia nu este, deocamdată, concret detaliat. „Noile măsuri cu care vom completa strategia se vor elabora cu sprijinul consorțiului care gestionează programul, prin implicarea unui grup larg de factori de interes din domeniul turismului, sănătății publice, alături de IMM-uri și autorități publice locale. Ce obiceiuri alimentare ne dorim în județ și cum vrem să ne dezvoltăm prin gastronomie sunt întrebări la care vom răspunde multi-sectorial”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, potrivit comunicatului amintit.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Consiliul Judetean Sibiu , Turnul Sfatului , Consiliului Județean Sibiu , Daniela Cîmpean , Institutul Internațional , Sărbătoarea Gastronomiei , Platforma Regiunilor Gastronom , sibiu regiune gastronomica eur , Pentru Sibiu , Strategiei Naţionale
Vizualizari: 1665
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Ombladon
Acum 1 oră
Paganini
Acum 1 oră
Didulescu
Acum 1 oră
Mioara
Acum 1 oră
Andrei