Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Program național de împăduriri: 12.881 de hectare

Program național de împăduriri: 12.881 de hectare

Programul de regenerare a pădurilor, stabilit pentru anul 2018 este de 12.881 hectare, susține  Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Dintre acestea, 8.433 ha regenerări naturale şi 4.448 ha împăduriri. În campania de împăduriri din primăvară, regia va parcurge cu lucrări de regenerare a pădurilor suprafaţa de 9.383 ha, adică 72,8% din programul anual: 6.348 ha vor fi parcurse cu lucrări de regenerare pe cale naturală, iar 3.035 ha vor fi parcurse cu lucrări de împăduriri. ”În legătură cu lucrările de regenerare pe cale naturală, menţionăm faptul că suprafeţele cele mai mari se regăsesc în fondul forestier din zonele montane şi de dealuri: Suceava – 630 ha, Neamţ – 609 ha, Caraş – Severin – 575 ha, Maramureș – 473 ha”, se arată în comunicat. ”Necesarul de puieţi forestieri pentru toate lucrările de regenerare a pădurilor, fie că vorbim de împăduriri integrale, de completări sau de refaceri ce se execută în această campanie este de 24,8 milioane bucăți. Ceea ce este îmbucurător, este faptul că toți puieții provin din pepinierele proprii ale direcţiilor silvice”, susține deputatul PSD, Ioan Terea.

În fondul forestier administrat prin direcțiile silvice respective se vor regenera pe cale naturală arborete în a căror compoziţie se găsesc speciile molid, brad, fag, în zonele montane, respectiv gorun, stejar pedunculat, diverse specii de amestec, în zonele de dealuri.

Pentru consolidarea plantaţiilor înfiinţate în anii precedenţi s-au prevăzut a se executa în campania din această primăvară lucrări de completări pe suprafaţa de 1.341 ha, precum şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi naturale şi compromise din alte cauze pe 106 ha.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus