X
Untitled

Anunț începere proiect „Reabilitarea Liceului Constantin Noica Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“

Municipiul Sibiu a semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitarea Liceului Constantin Noica Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“,  Cod MySMIS 114840 depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B – Clădiri Publice. Valoarea totală a proiectului este de 7.545.167,33 lei, din care cheltuieli nerambursabile 7.394.263,98 lei, iar contribuția proprie a solicitantului este de 150.903,35 lei. Contractul de finanțare este prevăzut a se derula în perioada 23.02.2018 – 30.01.2020. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Sibiu prin reabilitarea termică a clădirii Liceului Constantin Noica Sibiu, str. Oștirii, nr.5.  Proiectul urmărește scăderea consumului anual de energie primară din surse neregenerabile cu cel puțin 40%, creșterea consumului de energie din surse regenerabile cu cel puțin 15% prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu minim 40% generând un efect pozitiv asupra mediului și schimbărilor climatice, precum și ameliorarea aspectului urbanistic prin măsurile unitare de anvelopare termică a unității de învățământ.

Prin proiect se vor realiza lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirii, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei termice  și electrice bazate pe pompe de căldură, respectiv panouri fotovoltaice. De asemenea, liceul va beneficia prin proiect de un sistem de management și control al energiei (Building Management System). Pe lângă acestea se vor repara acoperișul tip șarpantă, trotuarele de protecție ale clădirii și se va moderniza sistemul de iluminat.

Untitled

Date de contact beneficiar:

Municipiul Sibiu, str. Samuel Brukenthal, nr.2

Biroul pentru Proiecte cu Finanțare Internațională

Telefon:0269/208.960, Fax: 0269/208.849

Email: primarie@sibiu.ro

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Anunțuri publice
  • Contact