X
declaratie unire (1)

Brașovul a semnat o declarație de unire cu Republica Moldova

Consilierii locali din municipiul Brașov au aprobat ieri, cu unanimitate de voturi, o declaraţie simbolică de unire cu Republica Moldova, document care a şi fost semnat de primarul George Scripcaru şi de aleşii braşoveni, scrie BZB.ro. Declaraţia citită de viceprimarul Costel Mihai, care a amintit că în 27 martie 2018 se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. „În acest moment, mai bine de 100 de consilii locale de dincolo de Prut şi-au exprimat deja dorinţa de unire cu România.

Declaraţii simbolice de reunificare cu Republica Moldova au fost semnate de mai multe judeţe ale României, cum ar fi Iaşi, Constanţa, Prahova, Buzău, Timiş”, se arată în textul declaraţiei.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu spune că declaraţiile privind unirea dintre România şi Republica Moldova, adoptate de mai multe consilii locale din cele două ţări nu au valoare juridică şi nu afectează relaţiile dintre cele două state. „Din punctul meu de vedere, declaraţiile privind unirea pe care le-au adoptat mai multe municipalităţi sau conduceri de comune sunt de fapt expresia dorinţei de a fi mult mai aproape de România. Ele nu au valoare juridică, sunt expresia unei dorinţe pe care o înţelegem şi pe care o respectăm. (…) Ele nu au niciun fel de valoare juridică şi nu afectează în niciun fel relaţiile noastre cu Republica Moldova”, a afirmat Meleşcanu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Trrrrrr

  Al nostru Presedinte a uitat de sarbatoarea de azi .
  Oare o tine minte pe cea din 1 Decembrie 2018 ? Sau se preface din nou ca nu il intereseaza .

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact