Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cerbul care s-a ”împrietenit” cu un cal. Wild Bucovina susține că a fost ucis, Romsilva neagă

Cerbul care s-a ”împrietenit” cu un cal. Wild Bucovina susține că a fost ucis, Romsilva neagă

Cerbul ajuns într-o gospodărie din judeţul Suceava care se "împrietenește" cu un cal a ajuns viral pe internet, dar imaginile au stârnit și controverse privind deznodământul poveștii. Potrivit protv.ro,  organizația Wild Bucovina susține că cerbul a fost apoi ucis și i s-au tăiat coarnele, iar Romsilva susține că sunt pure speculații.

Romsilva a revenit asupra postării pe facebook și precizează că a urmărit exemplarul până când s-a întors în pădure și că faptul că ar fi fost omorât sunt doar speculații:

"Este regretabil că o organizație lansează acuzații pe baza unor speculații, susținând că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu ar prezenta adevărul referitor la un film video postat pe rețelele de socializare. Colegii noștri de la Ocolul Silvic Breaza, Direcția Silvică Suceava, au surprins un exemplar de cerb în curtea unei persoane fizice, ulterior au monitorizat eliberarea acestuia până când cerbul respectiv a reintrat în pădure. În fondurile cinegetice din zonă sunt zeci de exemplare de cerb, afirmațiile organizației respective că exact acel exemplar de cerb ar fi fost braconat sunt speculații. Este extrem de grav dacă organizația respectivă deține informații sau dovezi despre un act de braconaj și nu a sesizat organele de cercetare penală. Direcția Silvică Suceava nu a fost sesizată despre un caz de braconaj în zona respectivă. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva depune eforturi considerabile pentru monitorizarea faunei și prevenirea și eliminarea actelor de braconaj, prin patrule, înlăturarea dispozitivelor montate de braconieri, acțiuni de prindere a acestora și sesizarea organelor de cercetare penală. De asemenea, este regretabil că o organizație alege să câștige audiență prezentând unele informații pe baza unor speculații. Dacă persoane au cunoștință despre un caz de braconaj, sunt rugate să sesizeze de urgență organele de cercetare penală pentru a efectua cercetări și gestionarul fondului cinegetic respectiv".

Asociația Wild Bucovina a revenit și ea cu o postare pe facebook:"Pentru că s-a interpretat stirea cu cerbul dupa cum a dorit fiecare, momentan va fi retrasa postarea noastra pentru a fi republicata cand se va termina cercetarea Politiei si vom avea un comunicat oficial de la organele competente. Au apărut destule speculații și s-a amplificat cazul fără un raport al poliției. Va mulțumim pentru înțelegere!"

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus