Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Un milion de euro. Burse dublate pentru mai bine de 6.000 de elevi sibieni

Un milion de euro. Burse dublate pentru mai bine de 6.000 de elevi sibieni

Consilierii locali ai Sibiului vor decide săptămâna aceasta majorarea la aproximativ un milion de euro a alocărilor bugetare pentru recompensarea elevilor sibieni. Creșterea sumelor alocate pentru bursele școlare va permite dublarea sumelor cu care erau recompensați, până acum, elevii sibieni.

Conducerea Primăriei Sibiu propune ca din acest an să crească atât cuantumul burselor, cât și numărul acestora. Astfel, față de cele 7.450 de burse solicitate în urma centralizării realizată la toate unitățile de învățământ din Sibiu, Primăria propune creșterea acestora la un număr de 8.160. Totodată, administrația locală propune ca valoarea burselor de performanță de la 40 la 100 de lei pe lună, a celor de merit de la 35 la 70 de lei pe lună, iar a celor de studiu de la 30 la 50 de lei pe lună. Tot la 50 de lei pe lună vor crește și bursele sociale, al căror cuantum lunar era, până anul trecut, de 25 de lei.

”Bursele se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timp susținerii evaluărilor naționale, iar bursele de ajutor social se acordă și pe timpul vacanțelor școlare în anumite condiții”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre pentru majorarea burselor. Important de subliniat este faptul că valoarea acestor burse scade în lunile cu zile libere sau zile de vacanță, proporțional cu numărul de zile libere. Excepție fac bursele sociale care se acordă pe toată durata anului la aceeași valoare.

2017 2018
Număr Valoare (lei) Număr Valoare (lei)
Burse de performanță 50 40 90 100
Burse de merit 6.480 35 6.700 70
Burse de studiu 50 30 70 50
Burse de ajutor social 1.200 25 1.300 50
Total 7.780 8.160
Propunerea de creștere a valorii burselor pentru elevi a fost făcută, în primăvara anului trecut, de către consilierul local Claudia Sîmtion (PSD), cea care între timp a devenit și inspector școlar general. Bugetul total alocat pentru plata burselor școlare în acest an a ajuns la 4,5 milioane de lei, față de totalul de 2,49 de milioane de lei necesare anual până în 2017. Până anul trecut, Sibiul era printre ultimele locuri din țară din punctul de vedere al valorii burselor plătite elevilor din bugetul local.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ada

Acum 6 ani

Bine ca sunt bani sa se plateasca fel de fel de festivaluri de slaba calitate din bugetul local! 40 lei pe luna bursa de performanta??? 35 de lei bursa de merit?? Este o insulta la adresa notiunilor de “merit” si “performanta”. Asa ar trebui platiti consilierii pentru “performantele” lor. Nu e de mirare ca invatamantul romanesc si cel sibian sunt la pamant. Fara eforturile parintilor si ale dascalilor cu adevarat dedicati, ar fi sub pamant. Trista tara...
Raspunde

lol

Acum 6 ani

De ce este invatamantul sibian la pamant??? Festivalurile de sunt de proasta calitate????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus