Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Campionul mondial la șah vine la Cinemateca Astra Film

Campionul mondial la șah vine la Cinemateca Astra Film

Programul Cinematecii Astra Film continuă cu filmul Magnus, o producție care expune cinefililor evoluția unui campion, de la un puști introvertit preocupat de cifre, la un geniu al șahului. Povestea actualului campion la șah, Magnus Carlsen, va fi proiectată joi, de la ora 19:00, la Cinemateca Astra Film.

La 13 ani, un copil tăcut din Norvegia, un fenomen în lumea șahului, primește titlul de mare maestru și decide că vrea să devină campion mondial. Ambițios și autodidact, Magnus, urcă cu rapiditate în ierarhia șahului mondial, cu abilități și originalitate surprinzătoare, dar mai ales cu o intuiție de geniu. Mereu analizând mutări, cu ochii ațintiți pe tabla de șah, izolat social, dar întotdeauna susținut de familie, tânarul denumit Mozart al șahului devine campion mondial la 23 de ani.

„Cu imagini din arhiva familiei, interviuri cu Magnus, momente tensionate din timpul meciurilor și o coloană sonoră remarcabilă, filmul este un tablou al copilului-geniu, o poveste de familie și succes ce poate fi vizionată joi la Astra Film Cinema”, spun reprezentanții Astra Film.
Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun învânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (PiațaMică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus