Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ce efecte va avea Cupa Mondiala din Rusia 2018 in Romania

Ce efecte va avea Cupa Mondiala din Rusia 2018 in Romania

Iubitorii fotbalului de pe întreaga Planetă așteaptă cu nerăbdare Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal, care urmeaza sa se desfășoare în Rusia, in perioada iunie-iulie 2018.

Din 4 in 4 ani, cele mai in forma echipe naționale de pe întreg globul pământesc se întâlnesc în cadrul Cupei Mondiale, oferindu-le iubitorilor sportului rege momente de neuitat, pe parcursul unei întregi luni calendaristice. După ce în 2014 Brazilia a fost țara organizatoare, în acest an este rândul Rusiei să facă acest lucru, aspect privit cu oarecare reticență de anumiți politicieni. Spre exemplu Ministrul de Externe al Angliei, Boris Johnson, este de părere că Vladimir Putin s-ar putea folosi de Campionatul Mondial de Fotbal pentru a face un ,,exercițiu de imagine''. Pe de altă parte președintele Federației Internaționale de Fotbal, Gianni Infantino, spunea, cu ocazia vizitei la Kremlin din decembrie 2017, că este convins de faptul că Turneul Final al Cupei Mondiale din Rusia va fi cel mai bun din istorie.

"Sunt convins că Mondialul din Rusia va fi cel mai bun din istorie. Aceasta este misiunea noastră, să organizăm cea mai bună Cupă Mondială. Din ceea ce am văzut, totul este pregătit, iar ceea ce nu este, va fi foarte curând", afirma Infantino cu ocazia vizitei la Moscova.

De altfel, se pare că Rusia face eforturi uriașe pentru ca toți participanții să se declare  mulțumiți la capătul evenimentului, ultima acțiune în acest sens fiind hotărârea autorităților ruse de a permite turiștilor care vor veni la vară în Rusia să transporte și să consume droguri precum cocaină, cannabis sau chiar și heroină, desigur in condițiile în care aceștia au prescripție medicală.

Din punct de vedere financiar, pentru FIFA, Cupa Mondială din Brazilia a însemnat un profit total de 2.6 miliarde de dolari, realizat în urma vânzării drepturilor de televiziune, a contractelor de sponsorizare și, desigur, a biletelor vândute. In alta ordine de idei, se estimează că Brazilia, țara organizatoare, ar fi cheltuit 15 miliarde de dolari din banii publici în vederea organizării Cupei Mondiale, recuperand cea mai mare parte din ei și rămânând cu 12 stadioane renovate la standarde internationale.

Daca banii cheltuiți de o țară pentru a organiza un eveniment de asemenea anvergură pot fi contabilizați destul de ușor, nu același lucru se întâmplă în cazul beneficiilor, care, de exemplu, în cazul turismului pot fi pe termen lung. Dar nu numai turismul este revigorat de găzduirea unei cupe mondiale, beneficii financiare apărând in multe alte domenii de activitate. Deși țara noastră nu a reușit să se califice la Cupa Mondială din Rusia 2018, specialiștii estimează o creștere economică chiar și la nivelul României cu ocazia acestui eveniment. Destul de mulți români si-au rezervat deja bilete la cele mai spectaculoase meciuri din Rusia, și mai mulți sunt tentați să își înlocuiască televizoarele cu unele mai mari și mai performante, în timp ce pentru amatorii de pariuri sportive se anunță o vară incendiară. Cele mai importante nume de pe piața pariurilor online din România promit clientilor surprize foarte placute pe perioada competitiei, menite sa imbunatateasca sansele acestora de castig. Compania suedeza Unibet are deja listate in acest moment 5363 de oferte de pariere exclusiv pentru World Cup si vede ca favorite principale la câștigarea trofeului Germania și Brazilia, cărora le oferă o cotă de 5.75. O altă casă de pariuri online care are deja in ofertă meciurile de la Campionatul Mondial este NetBet Sport,  recunoscută în România datorită numărului foarte mare de promoții oferite, precum si calitatii serviciilor oferite inca de la lansarea pe piata din Romania (2015).

Oricate discutii s-ar crea in jurul organizarii unui Campionat Mondial, toata lumea este de acord ca, la finalul acestuia, cea mai mare parte din cei implicati se declara multumiti, ca sa nu mai vorbim de patronii de terase, agentii de turism, transportatori, site-uri ce au legatura cu sportul, case de pariuri, banci, ..etc

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus