X
animale incendiu sura mica-1

22 de crescători din țară fac donații pentru sibianul ale cărui animale au murit în incendiu

Călin Naiță, crescătorul care și-a pierdut o sută de animale într-un incendiu izbucnit în weekend la Șura Mică, va fi ajutat de cel puțin 22 de crescători din întreaga țară care s-au oferit să doneze din propriile animale.

După ce incendiul de sâmbătă noaptea de la saivanul din Șura Mică a ajuns în atenția Ministerului Agriculturii, s-a făcut apel la crescători din întreaga țară, pentru ca bărbatul să își recupereze efectivul de animale. Mobilizarea a fost una rapidă iar până astăzi s-au înscris deja 22 de persoane care vor dona un total de 67 de animale. Este vorba despre 60 de oi, un berbec cu certificat de origine și șase miei, dar și furaje. De asemenea, o crescătoare de la Bradu, Hortensia Mununar, și reprezentanții Asociației Eco Miorița s-au oferit să asigure transportul animalelor acolo unde este nevoie, în mod gratuit.

„Ne bucurăm că atât de mulți crescători au răspuns apelului nostru de a-i veni în ajutor crescătorului din Șura Mică. Este un gest frumos și le mulțumim și în numele domnului ministru, care a monitorizat și s-a informat în toată această perioadă despre stadiul în care suntem”, a declarat Ionuț Diaconeasa, consilierul Ministrului Agriculturii, pentru Turnul Sfatului.

La finalul săptămânii, crescătorii se vor întâlni la Vurpăr, în cadrul Expoziţiei de ovine crescute ecologic cu vânzare, acolo unde vor fi adunate și toate animalele care vor fi donate fermierului din Șura Mică.

„Reprezentanţii formelor asociative din judeţul Sibiu dar şi din alte judeţe, şi-au exprimat dorinţa de a veni în sprijinul diminuării pagubei prin transferul de animale din exploataţiile fermierilor dispuşi să ajute. Precizăm că duminică, în localitatea Vurpăr, se intenţionează a se efectua în cadru organizat acordarea ajutorului pentru domnul Călin Naiţă, prin predarea şi transportul animalelor de la fermierii care şi-au exprimat dorinţa de a-i veni în ajutor”, se arată în comunicatul emis de Direcția pentru Agricultură a Județului Sibiu.

Cei care mai doresc să contribuie la creșterea numărului de animale care vor ajunge la Călin Naiță, pot să facă acest lucru până duminică.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact