Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Nicolae Iorga și Regina Maria, printre cele mai căutate școli din Sibiu

Nicolae Iorga și Regina Maria, printre cele mai căutate școli din Sibiu

Prima etapă de înscriere a elevilor în clasa pregătitoare s-a încheiat ieri, cu un total de 3575 de elevi înscriși. La mai multe școli, numărul de înscriși a depășit numărul locurilor disponibile.

Pentru această etapă, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a aprobat un număr de 4132 de locuri în cele 194 unități de învățământ, cu nivel primar, din județul Sibiu.

În prima etapă s-au înscris 3575 elevi, rămânând vacante 909 locuri pentru etapele următoare de înscriere. Diferența dintre numărul de locuri alocate și totalul dintre numărul de elevi înscriși și locurile rămase neocupate se datorează faptului că sunt unități școlare care au un număr mult mai mare de elevi înscriși față de numărul de locuri alocate, arată reprezentanții ISJ Sibiu.

Situația pe tipuri de învățământ și limba de predare

La învățământ tradițional în limba română, din 3642 de locuri s-au ocupat 2989, pentru etapa a doua fiind disponibile 788 de locuri, la maghiară, din 27 locuri au fost ocupate șapte, la alternative educaționale, limba română, din 43 s-au ocupat 18, iar la învățământ special, s-au ocupat doar cinci locuridin 48 disponibile.

La secția germană, pe cele 415 locuri disponibile s-au înscris 556 elevi, astfel că în 7 unități de învățământ cu secție de predare în limba germană se va susține astăzi testarea competențelor de limbă maternă (Colegiul Național ”O. Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”O. Ghibu” Sibiu, Școala Gimnazială ”I. L. Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială ”N. Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu și Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu).

La secția română s-au înscris mai mulți elevi decât locurile alocate la Școala Gimnazială ”N. Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială ”Regina Maria” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială ”I.L. Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu, Liceul Teoretic ”C. Noica” SibiuColegiul Național ”O. Goga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Ghe. Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Jina  și Școala Gimnazială ”M. Viteazu” Șelimbăr.

Pentru această etapă li s-a evaluat nivelul de dezvoltare psihosomatică unui număr de 618 elevi născuți după data de 01.09.2012. Dintre aceștia, 556 elevi au primit recomandare pentru înscriere în clasa pregătitoare și 62 elevi pentru grupa mare a învățământului preșcolar.

Etapa a II-a de înscriere în clasa pregătitoare, pe locurile rămase libere se va desfășura în perioada 12-18 aprilie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

cititor nedumerit

Acum 6 ani

" Diferența dintre numărul de locuri alocate și totalul dintre numărul de elevi înscriși și locurile rămase neocupate se datorează faptului că sunt unități școlare care au un număr mult mai mare de elevi înscriși față de numărul de locuri alocate, arată reprezentanții ISJ Sibiu ." Unde este logica acetei fraze ?? Cei care scriu nu-si verifica "productiile" inainte de publicare ?
Raspunde

O persoana care se si informeaza

Acum 6 ani

E simplu. Nr. de elevi de elevi inscrisi +nr. locuri ramase libere > nr de locuri alocate. Sau matematica e destul de grea? Daca nu crezi, incearca!
Raspunde

Magna Horreum

Acum 6 ani

Sunteti amuzant, zau! Sa va spun trei cuvinte: gramatica, semantica si morfologie. Va spun ceva acesti termeni? Din comentariul Dvs, reiese ca nu... E bine, totusi, ca sunteti informat si expert in matematici superioare!
Raspunde

O persoana care se si informeaza

Acum 6 ani

Deci 3575 + 909 > 4132 rezulta 4484 > 4132. Demonstrat!
Raspunde

elevul bula

Acum 6 ani

Numai fite si meditatii!
Raspunde

fost_elev

Acum 6 ani

Nicolae Iorga - scoala de magnati condusa de elevi si parinti !
Raspunde

wick

Acum 6 ani

tot nu cred ca cititorul nedumerit a inteles:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus