Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Se caută viitori antreprenori: câte 40.000 de euro, nerambursabili, pentru înființarea a 80 de afaceri

Se caută viitori antreprenori: câte 40.000 de euro, nerambursabili, pentru înființarea a 80 de afaceri

În urma unor cursuri de antreprenoriat și responsabilitate socială, sibienii pot accesa finanțări nerambursabile de 40.000 de euro, pentru înființarea de societăți comerciale în orice domeniu doresc, mai puțin cel agricol.

În cadrul proiectului “Construim antreprenori responsabili pentru o dezvoltare durabilă“ a fost deschisă sesiunea de înscriere pentru cei interesați să demareze o afacere, cu un ajutor nerambursabil de 40.000 de euro. Proiectul se adresează locuitorilor din județul Sibiu, alături de cei din celelalte orașe ale regiunii Centru.

Pentru a obține această finanțare, sibienii trebuie să se înscrie mai întâi la cursurile de antreprenoriat (60 de ore) și la cele de responsabilitate socială (12 ore), cursuri la care vor fi selectate într-o primă fază cel mult 320 de persoane. Ulterior, din acești cursanți, vor fi aleși 80 ale căror planuri de afaceri sunt considerate sustenabile. Aceste 80 de persoane vor fi ajutate să își înființeze o societate comercială, după care vor primi un avans de 75% din cei 40.000 de euro, pentru demararea afacerii. Când cifra de afaceri a societății astfel înființate va ajunge la echivalentul a 9.000 de euro, vor fi plătiți și restul de 25% din finanțarea nerambursabilă. Beneficiarii acestor fonduri nerambursabile nu vor trebui să aloce niciun leu cofinanțare.

“Unul din obiectivele acestui proiect este acela de a crea noi locuri de muncă, de a veni în sprijinul celor care nu au posibilitatea financiară de a-și deschide o afacere, dar au competențele și dorința necesară în acest sens. Fiecare societate comercială înființată și care va beneficia de finanțarea de 40.000 de euro va trebui să aibă un număr minim de doi angajați, care trebuie menținuți cel puțin un an. Iar societatea comercială va trebui să rămână activă pe o perioadă de cel puțin trei ani“, precizează Adriana Călin (foto centru), reprezentantă a unuia din partenerii care implementează proiectul “Construim antreprenori responsabili pentru o dezvoltare durabilă“.

Înscrierile la cursurile de antreprenoriat și responsabilitate socială se fac până pe 10 aprilie 2018, cel mai târziu (date de contact: [email protected] sau telefon 0753 062 780). Imediat după finalizarea acestor cursuri vor fi selectate și cele 80 de proiecte care primesc finanțarea de 40.000 de euro. Pot deveni beneficiari ai acestor fonduri persoanele care locuiesc în regiunea Centru (județele Sibiu, Alba, Mureș, Covasna, Harghita și Brașov), au minim 12 clase, vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani și doresc să demareze o afacere în mediul urban. “Înscrierile au început deja, sunt aproximativ 60 de aplicanți până acum, care ar dor să înființeze o afacere în domeniul on-line, arhitectură sau construcții, de exemplu“, mai spune Adriana Călin.

Mai multe detalii despre înscrieri și proiect pot fi găsite pe construim-antreprenori.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus