Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Proiect. Grădinița, obligatorie

Proiect. Grădinița, obligatorie

Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege care prevede că învățământul obligatoriu începe la 4 ani, astfel încât și grădinița devine obligatorie pentru toți copiii, începând din grupa mijlocie. Aceasta este prima cameră sesizată, votul final este la Senat. Potrivit proiectului, devin obligatorii grupa mijlocie și grupa mare de grădiniță. Inițiativa legislativă a întrunit 178 de voturi pentru, 25 împotrivă și 55 de abțineri, anunță Hotnews.ro.

Proiectul a fost inițiat de 26 de deputați și senatori PSD și UDMR, iar PNL s-a abținut de la vot.

În expunerea de motive, inițiatorii spun că “în anul școlar 2002-2003 au fost înscriși în grădinițe un număr de 629.703 copii, care reprezintă 71,06% din totalul populației de 3-6 ani. Analiza gradului de cuprindere pe medii de rezidență evidențiază o diferență de aproape 12 puncte procentuale în favoarea mediului urban”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Era obligatorie si pe vremea lui nea Nicu.De la grupa mica.E drept,pe vremea aia nu stateai la coada sa-ti accepte pruncu' la ''gaganita'';daca(ipotetic) nu-l dadeai stateai(mult si bine) in alta parte.''Gaganita'' din cartier arata chiar bine si ,n-o sa va vina sa credeti,mergeam singur si per-pedes pina acolo.In uniforma(alb-bleu daca-mi aduc bine aminte) si cu o ''gentuta'' de tabla in care aveam mincarea(in servet textil ca nu aparusera cele din hirtie).FARA TELEFON MOBIL,'tu-i in aripa de comunisti(ma si mir ca am terminat grupa mare dupa asa o trauma)!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus