Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Turcan: Peste 20 de mii de agenți economici mijlocii pierduți în birocrația ANAF

Turcan: Peste 20 de mii de agenți economici mijlocii pierduți în birocrația ANAF

Parlamentul a adoptat Legea în baza căreia, de la 1 aprilie 2018, administrarea obligațiilor fiscale de către ANAF se face la nivel județean. Astfel, antreprenorul mijlociu nu ar mai trebui să facă lunar sute de km, până la sediul regional al ANAF. Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, susține că la trei luni de la adoptarea legii, ANAF și Ministerul Finanțelor Publice își bat joc de contribuabili. ”Deși știau că se apropie termenul de 1 aprilie, niciuna dintre autorități nu a făcut nimic ca să pună în aplicare legea. Sediile județene ale ANAF nu au nici la această oră infrastructura pregătită, softuri sau personalul necesar pentru a prelua în administrare pe cei peste 20 de mii de contribuabili mijlocii. Cui se vor adresa miile de antreprenori după data de 1 aprilie? Vor fi ei pasibili de sancțiuni, din cauză că autoritățile sunt incompetente?”, se întreabă liderul liberal.

Turcan îi solicită ministrului finanțelor să ”nu mai guverneze doar în pauzele de publicitate” ale emisiunilor TV. ”Mii de agenți economici așteaptă un răspuns clar de la domnia sa, ca ministru și nu ca om de media. Trebuie să spună urgent cărei autorități fiscale se vor adresa, după data de 1 aprilie, miile de contribuabili mijlocii! Să spună cum a fost posibil ca ANAF să-i uite și să nu facă nimic! Să spună cine este vinovat pentru situație și ce sancțiuni a aplicat. Dacă domnul Teodorovici are în intenție să semneze o altă ordonanță de prorogare a termenului din Legea nr.30/2018, atunci îi solicit să semneze, mai degrabă, propria demisie”, susține Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 6 ani

Nu va mai hiperventilati,de moarte si Fisc nu scapa nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus