X
Hilarius Johannes Konstantin Schmidt dezbatere mobilitate (25)

Konstantin Schmidt, fostul director al Festivalului de Jazz, arestat la domiciliu

Konstantin Schmidt, fostul director al Festivalului Internațional de Jazz de la Sibiu, este arestat la domiciliu. Măsura a fost luată după ce Schmidt, în vârstă de 74 de ani, a fost prins de polițiștii sibieni sâmbătă la amiază la volan, băut și cu permisul anulat.

Faţă de Konstantin Schmidt s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Sibianul avea 2,35 g/l alcool pur în sânge atunci când a fost prins. Acesta a fost initial reținut pentru 24 de ore, după care s-a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile, respective din 27 martie până în 25 aprilie.

Pe perioada arestului la domiciliu, fostul director al festivalului de jazz nu are voie părăsească imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. De asemenea, are obligația să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. Dacă va încălca arestul la domiciliu, se va dispune arestarea preventivă.

Konstantin Schmidt nu este la prima faptă de acest gen. În urmă cu patru ani acestuia i-a fost anulat permisul de conducere și chiar a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare și obligat să plătească o amendă penală de 1500 de lei, după ce a fost prins la volan în stare avansată de ebrietate.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact