X
Rîu Sadului franta (1)

Mărginimea Sibiului, reprezentată de Rîu Sadului la Festivalul ”Sévenadur” din Rennes

Comuna Rîu Sadului a participe la festivalul tradițional breton “Sévenadur” din Rennes, Franța,  în perioada16-26 martie. La festivalul aflat la cea de-a 18 -a ediție, sibienii au participat cu un grup de dansatori și muzicanți care promovează cultura, tradițiile, obiceiurile și portul popular din Mărginimea Sibiului. ”Ne bucurăm că am avut ocazia de a participa la acest festival, prin intermediul căruia am reușit să facem un prim pas spre înfrățirea comunei noastre cu comuna Brie, din regiunea Bretania – departamentul Ille et Vilaine, dar și să oficializăm această legătură, începută cu câțiva ani în urmă. Timp de 10 zile au avut loc reprezentații artistice unde am prezentat dansul, portul și cântecul popular românesc, care ne fac să fim mândrii de moștenirea culturală cu care ne-au înzestrat părinții, bunicii și străbunicii, ducându-le mai departe cu mândrie peste tot în lume”, a declarat viceprimarul comunei Rîu Sadului, Minea Daniel Dumitru.

Rîu Sadului franta (1)
Participarea sibienilor la festival a fost posibilă cu ajutorul reprezentanților din comuna Brie, Asociației de prietenie Ille et Vilaine-Sibiu, Asociația Solidarite 35 Roumanie și a Primăriei și Consiliului Local Rîu Sadului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact