X
narcis neaga autostrada (10)

Sibianul Narcis Neaga, (re)numit în funcția de director al Companiei naționale de autostrăzi din România

Narcis Neaga a fost numit în fruntea Companiei naționale de administrare a infrastructurii rutiere (CNAIR). Sibian de origine, Neaga a condus instituția și în perioada 2013– 2016.

Lansată pe surse de unele instituții de presă centrală, informația potrivit căreia Narcis Neaga este noul director al CNAIR a fost confirmată de acesta, pentru Turnul Sfatului. ”Este adevărat. S-a întâmplat astăzi”, a confirmat, scurt, Narcis Neaga.

Numirea lui în fruntea companiei de stat în a cărei responsabilitate intră construirea de autostrăzi în România vine la trei săptămâni de la numirea în Consiliul de administrație al CNAIR. Numire care a fost făcută după ce dosarul deschis de DNA pe numele său a fost clasat (detalii aici).

Fostul mandat al lui Narcis Neaga a avut și are efecte directe asupra sibienilor: în 2014, Neaga a fost cel care și-a asumat deschiderea circulației pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu (cel dintre Cunța și Săliște). Decizia lui Neaga a fost considerată una cu încărcătură politică, din moment ce deschiderea circulației a fost făcută cu două zile înainte de alegerile prezidențiale pentru care candida Victor Ponta, premierul de atunci al României. Iar deschiderea a fost făcută în condițiile în care calitatea lucrărilor era pusă sub semnul întrebărilor. De altfel, la zece zile de la deschiderea lucrărilor calea de rulare a început să fie brăzdată de fisuri pe o porțiune de câteva zeci de metri. Porțiune care, nouă luni mai târziu, a fost demolată.

Narcis Neaga pornește în noul mandat și în dezaprobarea Asociației ProInfrastructură, unul din cele mai active ONG-uri în zona monitorizării proiectelor de infrastructură. La numirea lui în cadrul Consiliului de administrație, în urmă cu trei săptămâni, cei de la Pro Infrastructură apreciau că ”perioada în care Narcis Neaga a condus Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani”.

Absolvent al Institutului Politehnic din Cluj Napoca în 1985, Narcis Neaga este de profesie inginer mecanic.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Ar fi fost păcat sa mai imbogat și alt incompetent ; ca in politica , administrație și familiile ratate suntem cel puțin consecvenți . In rău .

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Markus

  Chiar nu se gasesc in tara asta niste ingineri de drumuri care sa conduca o societate/institutie cu acest specific? Punem juristi la cultura, economisti la sanatate, mecanici la drumuri etc si ne miram ca au rezultate slabe…Pai de unde sa stie mecanicul cum se face asfaltul?…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Simion

  A fost numit director la CNIR( INVESTITII) si nu la CNAIR ! Nu mai induceti in eroare si faceti documentare jurnalistica de calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact