Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Micile afaceri. Curs pentru părinți „Învățăm cum să creștem minunea mică, frumos și natural”

Micile afaceri. Curs pentru părinți „Învățăm cum să creștem minunea mică, frumos și natural”

Atunci când a rămas însărcinată pentru prima dată, a avut nenumărate întrebări și nu prea avea cine să îi ofere răspunsuri. Acela a fost momentul în care Daniela Presecan, medic de familie, a decis că mămicile trebuie să aibă pe cineva aproape, un specialist, care să le explice cu răbdare tot ceea ce trebuie să știe despre micuțiilor. Așa a apărut un curs rapid și efficient, plin de veselie și gângureși, special pentru mămici. Tăticii sunt și ei invitați și puși la treabă, primind chiar și un certificat și zile libere de la muncă.

Daniela Presecan a venit cu ideea acestui curs atunci când și-a dat seama că avea multe întrebări și prea puține răspunsuri, iar la acel moment nu exista niciun asemenea ajutor pentru viitoarele mame. Pentru ca alte mămici să știe exact unde să apeleze rapid și să primească sprijin, o mână prietenoasă și un bebeluș de jucărie pe care să exerseze, Daniela s-a documentat, a pregătit „terenul”, a invitat mămicile și a început orele.

„Eram graviduță cu primul bebe și aveam o groază de întrebări. Pe vremea aceea nu am găsit niciun curs și de aici a venit ideea de a ajuta alte mămici care se află în aceeași situație. Vrem să avem mămici mai bine informate și părinți mai responsabili. Sper că voi vedea și ziua în care nu vor mai fi atâtea întrebări pe rețelele sociale, cu atâtea răspunsuri elaborate date de mămici transformate peste noapte în medici, răspunsuri însă de multe ori total greșite. Sunt optimistă”, spune Daniela.
micile afaceri curs mamici

Este foarte mulțumită de modul în care micul ritual de împrietenire cu mămicile Sibiului funcționează, iar cel mai tare se bucură când vede și tătici dedicați.

„Să spun că e un curs ar fi impropriu. De fapt, aici formăm un grup de prieteni cu mămicile și tăticii. Învățăm practic cum îngrijim bebelușul – tăticii schimbă pampersii (și le place!!), mămicile fac băiță, curăță năsucul, pansează buricuțul, curăță mucișorii. Învățăm așadar împreună cum să creștem minunea mică în mod frumos și natural”, spune medicul.
micile afaceri curs mamici5

Mai mult, cei mai harnici și dedicați tătici primesc și un premiu.

„Tăticii, dacă sunt silitori, primesc și atestat de puericultură pentru care au zece zile lucrătoare libere”, spune Daniela.
Cursul constă de fapt într-o singură ședință de două, trei ore sau mai mult, în funcție de câte întrebări se pun, iar Daniela le recomandă mămicilor să urmeze cursul după 30 de săptămâni de sarcină, în așa fel încât informațiile să rămână proaspete până la venirea micuțului.

Daniela Presecan poate fi contactată pe pagina oficială de internet a clinicii sale.

micile afaceri curs mamici3 micile afaceri curs mamici4 micile afaceri curs mamici1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus