Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Am mâncat la prânz ca la corporație

Am mâncat la prânz ca la corporație

L-am găsit pe Facebook, recunosc. Și mi-a atras atenția logo-ul. Că nu multe restaurante din Sibiu, cel puțin, pun preț pe ce scrie deasupra ușii de intrare. „Să fie cele mai ieftine litere volumetrice” pare a fi marketingul suprem în horeca locală. Prin urmare am pornit spre Lor.And, convins fiind că o să găsesc un restaurant aparte. Adevărat am gândit.

Restaurantul e cu concept. Și unul bun, măcar la nivel de principiu, și nu doar gastronomic ci chiar și de microeconomie locală. Clădirea din giratoriul Dumbrăvii cu Mihai Viteazu a fost dată de curând în funcțiune. Nu cred că sunt 6 luni de când a început să fie populată cu firme, cu câteva sute bune de angajați, dacă nu chiar mii în viitorul apropiat. Prin preajmă, la botul calului, nu sunt prea multe opțiuni pentru masa de prânz. Sau cel puțin nu unele care să merite să nu te chinui cu caserola pregătită de cu seară. Prin urmare, e o mutare absolut logică să deschizi peste drum de 1000 de mâncăcioși un restaurant cu livrare. De aici și marketingul restaurantului, majoritatea potențialilor clienți fiind IT-iști care stau toată ziua cu botu-n internet și apreciază și partea de imagine a unui mic business.

Restaurantul propriu-zis are doar trei mese de stat în picioare. Dacă ești în trecere sau vrei să iei masa pe repede înainte, merge perfect. Cu totul cred că n-am stat mai mult de 10 minute în restaurant. Dacă utilizezi serviciile de restaurant, prima impresie nu e cea mai bună. Știți cum se zice că orice fel de mâncare îl mânânci prima dată cu ochii, închipuiți-vă nedumerirea mea când am văzut încă de la intrare două vitrine frigorifice dintre care una era goală iar cealaltă avea trei salate. Dar no, e business de delivery, nimic de comentat aici. Meniul e foarte misto scris cu cretă pe mai multe table atârnate deasupra vitrinelor. Vineri la 4 când am ajuns eu aveau trei feluri de salate, un fel de supă și două feluri doi. Probabil dacă veneam mai repede prindeam ceva mai multă diversitate, ștersăturile de pe tablă păreau recente. Am cerut o supă cremă de ciuperci și un cassoulet de fasole cu cimbrișor proaspăt.

IMG_4828

Supa cremă e, probabil, cea mai bine executată cremă de ciuperci din oraș, pentru că am avut niște experiențe absolut odioase cu felul ăsta de supă cremă. Foarte fină și mătăsoasă, cu bucățele de ciuperci de diferite măsuri, foarte gustoasă. O supă atât de faină n-ar trebui servită într-un pahar de carton, cu tacâmuri de plastic. Felul doi, în schimb, m-a dezamăgit.

IMG_4827Pentru că cimbrișorul m-a făcut să aleg fasolea în locul porcului (mvai, cum merg astea două împreună) m-am cam necăjit că au pus pătrunjel tocat peste. Cassoulet-ul n-a fost extraordinar, poate cimbrișorul i-ar fi dat un gust deosebit. Ce am remarcat, fasolea a fost excelent fiartă, al dente, cum ar trebui să fie peste tot. În total am plătit 20 de lei, supele sunt 9, felurile principale 11. Una peste alta n-a fost o experiență chiar cum mă așteptam, dar afacerea chiar are potențial. Am studiat pagina de Facebook și cred că micile scăpări au fost doar un accident, era totuși vineri la ora 16. Îmi place creativitatea echipei din bucătărie, dacă studiați meniurile anterioare sunt cu totul altceva față de clasica ciorbă de văcuță cu smântână și ardei iute.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

reporter voluntar

Acum 5 ani

Data viitoare cand mai treceti pe acolo sa le duceti si un litru de ulei sau un kil de untura, ca poate nu au destul sa bage in mancare. Prietenii stiu de ce . pam pam.
Raspunde

Mihailescu

Acum 5 ani

Ma bucur sa vad ca sunt si glumeti care ma scriu câte un gând asa( nu ca ar avea prea multe).Si asta neavand curajul sa-si publice numele,ci doar asa sub protectia anonimatului.Pacat....vroiam sa stiu si eu ce fel de competente culinare are omul ca sa stiu daca pot invata ceva de la el sau nu.Sau o fi cineva de la concurenta????Acum eu pot sa inteleg ca avem gusturi diferite,lucru foarte bun dealtfel.La sugestii sunt chiar foarte deschisi oamenii de la locatia cu pricina.Poate faceti onoarea sa impartasiti din cunostintele/competentele dvs.Daca se poate,in persoana. P.S."pam pam"
Raspunde

M.S.

Acum 5 ani

Paleta domnisoarei Taylor Swift e mai mult decat amortita de la sarea ce o degusta regulat in meniul ei variat cumparat din benzinarie sau pus la pachet de doamna Swift. Doar comparand cu fasolea lu' mumata si invocand negativisme demne de un copil razgaiat (mi-au pus patrunjel peste fasole) nu faci nici un serviciu, nici cititorului, nici restaurantului. O mancat si el o supa si un felul doi si deja intelege universul. Isuse... mare e grajdul tau.
Raspunde

Ciprian

Acum 5 ani

Întotdeauna e o placere sa citesc aici despre aventurile redactorului. Se critica locuri chiar decente si culmea este laudata cantina din centrul de afaceri.
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

"Prin preajmă, la botul calului, nu sunt prea multe opțiuni pentru masa de prânz." Hahahahaha :))) Pe o raza de 40 m Super Mamma, Bun de tot ce sunt?
Raspunde

Mihailescu

Acum 5 ani

Super Mama si Bun de Tot sunt niste locatii curate si destul de decente doar ca se gateste on amandoua cu prafuri din plic(vegeta,supa crema la plic sau prafuri de sos la plic et.)La Lorand singurele prafuri sunt sarea si zaharul si alea de Himalaya respectiv brun.In concluzie,toata lumea are loc pe piața gastro,fiecare cu clienți i lui.
Raspunde

Ioan

Acum 5 ani

Dacă supa de găluște si tăieței de la Bun de Tot este la plic domnule Mihăilescu ....ar fi bine sa te lași de meserie ! Cu tot respectul ... client la toate trei locațiile !
Raspunde

Mihailescu

Acum 5 ani

Ei hai meseriasule....putina vegeta...ce zici,nu are?Si tocmai spuneam...fiecare are clientii lui in functie de gusturi.Si ziceam ca e foarte bine asa.Cu tot respectul,meseriasule...eu nu te-am invitat sa te lasi de nimic chiar daca nu stiu cine esti.Si nici asa artagos ca tine n-am fost.Nu ma las de nimic doar ca asa imi propui dumneata."Cu tot respectul...client la toate trei locatiile".O seara minunata!
Raspunde

Mihailescu

Acum 5 ani

Scuze...mai era ceva.Eu vorbeam de supa crema si nu de supa cu taietei(nu de taiatei sau galuste).E putina diferenta acolo domnule Ioan.Tot respectul!
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

Din meniu: "Polenta cremoasă" - mămăligă; "spanac bechamel" - spanac; "smantana acidă" - smantana fermentata; "chivas" - cepşoară #stiicemanancicucheflorant
Raspunde

Claudius

Acum 5 ani

Mâncați fast food ...bagati in voi ...si uitați de sănătate...in viata mea nu am intrat in super mama...bun de tot sau mc donald...din partea mea..sa le închidă...
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Adevarul e ca la corporatii dimineata, la panz si seara se manaca altceva... mult mai necomestibil!
Raspunde

Nicoleta din Dobarca

Acum 5 ani

..ai avut material explosiv ptr o tragere de artilerie antitanc !! :)
Raspunde

Olivia

Acum 5 ani

Eu zic sa iti deschizi tu ceva, un fast food sau restaurant; ca la scris esti cam varza, niciun pic de talent, nimic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus