X
streza

Mitropolitul Streza și-a făcut ambii fii doctori

Deși s-a aflat în evident conflict de interese, mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a fost cel care a coordonat doctoratul în teologie al ambilor săi fii. În plus, cel puțin într-un caz, a fost și membru al comisiei universitare în fața căreia a fost susținută lucrarea de doctorat, au descoperit reporterii Să fie lumină.

Fiul cel mare al lui Streza, Ciprian Streza, a devenit doctor în teologie în 2005, când Laurențiu Streza deținea titlul de episcop de Caransebeș. Celălalt fiu al mitropolitului, Dan Alexandru Streza a obținut același titlu de doctor în teologie în 2010, când Laurențiu Streza era decanul Facultății de Teologie și arhiepiscop al Sibiului, dezvăluie reporterii Să fie lumină, un proiect al cărui scop este investigarea cultelor religioase din România.

Ambii fii l-au avut drept îndrumător pe tatăl lor, Laurențiu Streza, care pe lângă diferitele calități deținute în cadrul Bisericii Ortodoxe Române a fost și membru în Comisia de teologie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, potrivit celor de la Să fie lumină. Mai mult, deși Laurențiu Streza a negat, actualul mitropolit al Ardealului a făcut parte și din comisia în fața căreia fiul său cel mic, Dan Alexandru, și-a susținut lucrarea pe baza căreia a obținut titulatura de doctor în teologie.

“Nu spun că era o excepție. Era altă înțelegere, altă interpretare, altă aplicare a legii în funcție de oameni. Oamenii respectă sau nu legile“, declarație dată reporterilor Să fie lumină de către prodecanul Facultății de Teologie din Sibiu, Vasile Grăjdar, despre conflictul de interese în care s-a aflat mitropolitul Ardealului

Cazul fiilor lui Laurențiu Streza nu este singular la nivelul Facultății de Teologie “Andrei Șaguna“, din cadrul Universități “Lucian Blaga“ din Sibiu. Profesorul Sebastian Moldovan l-a avut drept coordonator științific al doctoratului pe tatăl său, Ilie Moldovan, iar preotul Constantin Oancea – pe socrul său, Dumitru Abrudan.

Citește întreg articolul În numele tatălui și al fiului aici

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teo

  Alte exemple de modul in care se obtin doctoratele la multe facultati din Romania,dar acestea depasesc cel putin normele morale(nu degeaba zicala “sa nu faci ce face popa”).

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Barem Mitropolitul si-o tinut copchiii aproape nu ca luseru’ Darth Vader . V-ati lins pe bot de Crucea Saguniana dl. Deleanu!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelutu Hampu

  Cate a facut mitropolitul pentru noi sibieni de rand! Oamenii ca El sunt pastratorii iubirii de tara, de traditie si neam! Sibiul va iubeste! Nu avem nevoie de straini la noi in oras!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ana-Maria

  Si unde e problema?
  Cine, ajuns intr-o functie inalta nu isi ajuta si familia?
  Daca ii lasa de izbesliste, nu era bine, daca i-a ajutat, nu-i bine…
  Farisei mai suntem….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   lol

   Eu glumeam…sa inteleg ca pe tine nepotismul si favoritismul, nu te deranjeaza? Intelegi ca datorita lor nu traim intr-o lume egala?Ca se ajunge in situatia ca cei merituosi dar saraci, nu au nicio sansa?

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anton

  Daca tu cel care ai scris articolul ai știi atâtea limbii străine cat știe macar unul din fii mitropolitului ai fi tare, dar sunt sigur că nu ști nici macar sa traduci un cuvânt din greaca in romana de ebraică nu mai vorbim,sa fim serioși că e penibil articolul….

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  vad ca pe unii tampiti nu-i deranjeaza ce a facut streza. poate ar trebui sa stie ca cei cu doctorat au ditamai sporul la salariu…daca iau salariul de la stat, adica ghici banii cui? si nu cred ca plozii popii lucreaza la patron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact