Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Când se face autostrada Sibiu – Brașov. Până în august se reface studiul de fezabilitate

Când se face autostrada Sibiu – Brașov. Până în august se reface studiul de fezabilitate

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț declara anul trecut că autostrada Sibiu – Brașov se va încheia mai repede decât Sibiu – Pitești. ”Autostrada Sibiu – Brașov mi se pare un proiect economic fundamental, pentru că pe de-o parte leagă Brașovul de occident, Brașovul fiind un important centru comercial al României și pe de altă parte, invers, scurtează drumul de la Sibiu la București pentru că eu cred că mult mai repede se va construi Sibiu – Brașov decât Sibiu Pitești. Aceasta este impresia mea, la modul cum se desfășoară lucrurile. Mi-aș dori să se facă amândouă și să se facă repede, dar nu depinde de noi asta”, spunea Ganț în noiembrie 2017.

Pentru a afla care mai este mersul planurilor pentru autostrada Sibiu – Brașov, deputatul FDGR a făcut o interpelare la Ministerul Transporturilor, însă răspunsul nu este foarte încurajator. ”CNAIR are în derulare contractul de Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș. Termenul de finalizare al contractului este 8 august 2018. În prezent, proiectantul elaborează Analiza Multicriterială în vederea alegerii variantei optime de traseu, sub îndrumarea reprezentanților Comisiei Europene, având în vedere că acest obiectiv este cuprins în MPGT și finanțarea este asigurată prin POIM 2014-2020”, se arată în răspunsul secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Maria Magdalena Grigore.

Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Alzara1918

Acum 5 ani

Strict necesară pentru a valorifica economic Țara Oltului care după ‘89 a avut cea mai neagră perioada din istoria sa - vezi Făgărașul aproape depopulat in comparație cu Sebeșul înfloritor !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

nobody like everybody

Acum 5 ani

Po-vesti ! Nu din cauza studiilor de fezabilitate sau altor aspecte de ordin birocratic ( care isi au rolul si obligativitatea lor ) nu se construiesc autostrazi sau alte elemente de infrastructura in Romanilor. Ce naiba! Stim cu totii, de la Presedinte pana la ultimul scuterist de 16 ani ca e nevoie de drumuri in tara noastra. .... Sunt strazi inca neasfaltate in Sibiu ( strazi de pamant ) si deputatul are viziuni regionale privind proximitatea si realizarea de autostrazi! !! Am mai vazut si auzit in ultimii 30'j de ani chestii de-astea ! Asa pot sa zic si eu ca e foarte important spalatul pe dintI, mai important decat barbieritul si pieptanatul. ...vedeti ce usor e de zis!?
Raspunde

Malone

Acum 5 ani

Și eu care speram din primele cuvinte din titlu că se face până în august ... fără a se specifica anul și secolul.
Raspunde

Pop

Acum 5 ani

Are dreptate deputatul ! SB - BV se "poate" face mai repede , dar cu incompetentii din MT nu cred ca se vor incepe lucrarile in urmatorii 5 ani . La Sibiu-Pitesti peste 5 ani vom discuta despre acordul de mediu ...
Raspunde

tirist

Acum 5 ani

Bine ca bulgarii au autostrada care duce direct la marea neagra si leaga restul europei, noua nu ne trebuie, nu trebuie sa dezvoltam sudul romaniei, vital pentru fabrica dacia. Sau deschis o gramada de fabrici in zona alba, deva tocmai pentru ca au autostrada care duce direct in mijlocul europei. Inca odata ne opunem dezvoltarii, trebuie sa traim cu 50 de ani in urma. Nu stiu ce sa zic, ne meritam soarta
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tepes

Acum 5 ani

Deputatul asta FDGR vorbeste prostii. Pe Valea Prahovei ajungi mult mai greu la Bucuresti si autostrada Sibiu-Brasov nu scurteaza prea mult. Mai bine sa zica, ca el vrea sa se plimbe la sky bosorogul de 100 ani si este ingust drumul national. Daca tot vrea, idiotul, sa ceara autostrada Sibiu-Pitesti si Brasov-Bucuresti, in aceasta ordine.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mirelian Nistorescu

Acum 5 ani

Vrem autostrada Sibiu-Valcea! Aceste 2 orase sunt suflete gemene impreunate de aceeasi iubire sincera!
Raspunde

sarmaluta

Acum 5 ani

ca cainele cu pisica
Raspunde

rammstein

Acum 5 ani

va fi gata in anul stelar 4021!!!...
Raspunde

abcdef

Acum 5 ani

Sachsen Autobahn: zwischen Hermannstadt und Kronstadt.
Raspunde

Bacovia

Acum 5 ani

Autostrada de la Veștem la Făgăraș este esențială pentru a lega județul Brașov de Europa până la următorul exercițiu financiar european! Despre ea se discută de prin 2008 și deși este relativ ușor de realizat, relieful fiind prietenos construcției propriu-zise, nu are nici măcar SF în 2018, adică 10 ani mai târziu... în rest, Sibiu-Pitești este poate cea mai esențială autostradă pentru dezvoltarea României și asta o sțiim din anii 90’. De asemenea, problema de pe Valea Prahovei se poate rezolva relativ ușor dacă aduci autostrada de la Ploiești până la Sinaia măcar într-o primă fază, iar aceste 3 obiective se pot realize împreună, nu “pe rând” concurențial. Să fiim serioși, cu fonduri europene și cu situația economică net superioară pe care o avem față de perioada. 1991-2005, nu avem nicio scuză să nu realizăm toate aceste obiective în termen de 5 ani (cel mult!) de la semnarea contractelor de SF. Dar noi suntem în 2018, iar autostrada Deva-Lugoj, ultima porțiune a conexiunii dintre granița de Vest și Centrul țării, este finalizată doar pe porțiuni fragmentate, deși avea termen vara anului 2013...
Raspunde

Lăpuşanu

Acum 5 ani

Va mai aduceti aminte cine a zis la emisiunea lui Marius Tuca ca Romania nu are nevoie de autostrazi in anul 2003 , cand toate tarile din jurul Romaniei construiau in draci autostrazi ? Da sigur marele sofer de vapor Basescu si atunci poprul roman drept rasplata l-a pus presedinte. In momentul in care ai un conducator , bolnav (era sa zic mintal dar nu am zis) care a fost de vreo 7 ori MINISTRUL TRANSPORTURILOR IN ROMANIA dupa ce a ascuns o flota a neamului , a pus pe butuci CFR-ul si a inventat taxa de drum (aici sunt banii dumneavoastra) iar drumurile erau sub orice critica ce mai spuneti fratilor si voi vreti autostrazi rapid . Fiecare popor isi merita conducatorii pe care ii are si ei fac infrastructura. Pacat pentru Romania cand a cazut comunismul am fost singura tara fara datorii si am ajuns singura tara fara autostrazi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus