X
cosoroaba biserica evanghelica (2) (Copy)

Premieră: Preot pentru turiști

Proiectul ”Descoperă Sufletul Transilvaniei” de vizitare și promovare a bisericilor fortificate, al Bisericii Evanghelice C. A. propune în acest an o noutate pentru turiștii români și străini care vizitează Transilvania: un preot pentru turiști. ”Am scos la concurs un post de duhovnic al turiștilor. Avem foarte multe biserici fără preoți și am instituit acest post cu ajutorul Bisericii Evanghelice din Germania”, a anunțat coordonatorul de proiecte al Bisericii Evanghelice C. A., preotul Ștefan Cosoroabă.

Acest model este preluat din Germania, iar preotul va oficia slujba de duminică în mai multe locații și va fi duhovnic al turiștilor, pentru cei care simt nevoia. ”Există la nivel european această tendință, de a exista un duhovnic al celor care se află în concedii. Turistul german ajunge din Ibiza până în Norvegia, iar Biserica se simte responsabilă și pentru turiștii aflați în concediu. Acest duhovnic va avea trei atribuții principale: va ține duminica slujba în bisericile în care nu sunt preoți, va ține săptămânal meditații, în limba germană se spune reculegere, în anumite biserici pe care le vom stabili ulterior și va sta la dispoziție, la anumite ore în aceste biserici pentru turiștii care vor să se spovedească sau să stea pur și simplu de vorbă cu turiștii”, a detaliat Ștefan Cosoroabă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Till Eulenspiegel

  Dupa spovedanie un copchil baga o bancnota in buzunaru’ popii.Popa:-Cit ai pus?Copchilu’:-50 de lei. Popa:-Asta-i sutana nu trenci mucosule!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ratza

  “nec sutor supra crepidam” … cum ziceau bine “stramosii” tai, baronule (presupun ca ai radacini de la Roma si nu de pe la Rajastan)! De ce lansezi vanturi ca cel ca Cosoroaba n-a facut fata in Deutschland?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact