X
uran ipa sursa foto urban food bar

Singurul producător de bere artizanală din Sibiu lansează primele trei beri

Urban Brewery, proiectul crescut “de la zero“ de doi prieteni sibieni, a lansat pe piață primele trei tipuri de bere artizanală, produsă la Sibiu.

Adrian Muntean și Ciprian Hanea sunt cei doi prieteni sibieni care, după ce au lucrat 20 de ani fiecare în zona financiară și managerială, s-au asociat în cadrul Urban Brewery SRL, o investiție “greenfield“ locală. “Dezvoltăm Urban Brewery din plăcerea unui proiect nou şi de calitate şi pentru că ne-a plăcut ideea de a reînvia producţia de bere în Sibiu. Urban Brewery este un proiect dezvoltat de doi «foşti angajaţi», care au ales să rişte o sumă semnificativă într-un proiect în care cred, pentru plăcerea de a dezvolta de la zero un business şi pentru mulţumirea de a reuşi să creeze ceva nou”, a descrie Adrian Muntean, în câteva cuvinte, proiectul care a dat naștere singurei berării artizanale din Sibiu la această oră.

Primele trei beri

Microberăria înființată de cei doi a lansat pe piață primele trei tipuri de bere. “Sub brandul Urban Brewery sunt disponibile IPA, o bere blondă de tip ALE (6% alcool), Märzen, o bere germană de tip lager (5,5% alcool) şi Dubbel, o bere belgiană de tip ale (6% alcool) – toate nepasteurizate şi nefiltrate, obţinute numai din ingrediente naturale. Berile sunt disponibile în ambalaje de 500 ml si 330 ml“, anunță reprezentanții berăriei artizanale din Sibiu. Produsele lor pot fi găsite în magazinele specializate și în restaurante și cafenele. Berile vor fi prezente pentru început în locaţii din Sibiu, Timişoara, Bucureşti, Cluj, Brasov şi alte câteva oraşe mari din ţară.

Cei care au creat primele beri artizanale de la Sibiu vorbesc despre o bere “creată din pasiune“. „Urban IPA este prima bere din portofoliul Urban Brewery, creată din pasiune – o bere nepasteurizată şi nefiltrată, de culoare aurie deschisă cu însuşiri gustative plăcute. Calităţile ei sunt date atât de tipurile de malţ, cât şi de sortimentele de hamei amar şi aromat folosite. Urban IPA este o bere ALE cu un extract primitiv de 13ºP, un conţinut de alcool de 6,0% şi un indice de amăreală de 35. Cei care apreciază o bere gustoasă, uşor dulce şi puţin amară vor alege Urban Märzen, o bere clasică tip Oktoberfest, nepasteurizată şi nefiltrată, fermentată la rece timp de 23 de zile, o bere LAGER cu un extrat primitiv de 13ºP, un conţinut de alcool de 5,5% şi un indice de amăreală de 20. Pasionaţii de beri brune vor alege cu siguranţă Urban Dubbel, o bere tip belgiana de fermentaţie superioară cu caracter şi tărie, bogată în varietatea de arome şi în intensitatea lor, o bere ALE caracterizată printr-un extract primitiv de 16ºP, conţinut de alcool de 6,0% şi un indice de amareală de 30”, descrie Ciprian Hanea cele trei tipuri de bere lansate.

„Credem că şi lucrurile noi pot fi bune și pot deveni la rândul lor tradiţie. Credem în noi începuturi şi în puterea noastră de a oferi o bere bună, o bere nouă, o bere urbană făcută la Sibiu pentru momente de bucurie”, Ciprian Hanea, iniţiatorul Urban Brewery

Până la 80.000 de litri, deocamdată

Inițiativa celor doi sibieni vine să acopere un gol de pe piața locală, consideră Adrian Muntean. „Sibiu este oraşul nostru natal, situat în centrul ţării, un loc ce atrage de la an la an tot mai mulţi turişti şi de unde este mai facil de distribuit în alte oraşe mari. Vedem un potenţial semnificativ în segmentul berilor artizanale şi credem că este loc pentru cel puţin un producător de bere artizanală în fiecare oraş major din România”, spune Adrian Muntean, co-proprietar al Urban Brewery SRL, potrivit unui comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Pe lângă cele trei tipuri de bere lansate, în laboratorul Urban Brewery se lucrează la dezvoltarea celui de-al patrulea brand. Capacitatea anuală de producţie a microberăriei diin Sibiu este de aproximativ 80.000 de litri, care poate fi extinsă în anii următori până la aproximativ 120.000 de litri.

Sursa foto: Urban Street Food & Bar

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Adi

    In afara locatiilor de mai sus, se poate gasi si la Lili’s (in Piata Mica), Max / Piazzetta, Atrium, Einstein Cafe, Sindicat Gourmet, Suporter, Arhiva de Cafea si Ceai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact