Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cătălin Rădulescu, PSD: Propun ca toate dosarele făcute după 2009 să fie rejudecate

Cătălin Rădulescu, PSD: Propun ca toate dosarele făcute după 2009 să fie rejudecate

Protocoalele SRI cu instituţii din sistemul judiciar reprezintă un act de poliţie politică, a declarat la RFI deputatul PSD Cătălin Rădulescu. El susţine că „au intrat oameni în puşcărie, care poate sunt nevinovaţi (...), oamenii ăia şi-au pierdut familii, şi-au pierdut afaceri, şi-au pierdut prestigiu, şi-au pierdut onoare”.

Cătălin Rădulescu spune că „în momentul în care noi constatăm şi alţii din interiorul sistemului devoalează chestiuni atât de grave, prin care s-au cerut informaţii despre toate firmele din România, ca să se dea nu ştiu unde, poate s-au dat afară şi dacă s-au dat afară e vorba de trădare naţională, e mai grav, deci cineva a vrut să aibă toată baza de date a oamenilor de afaceri români nativi, adică să distrugem tot ce înseamnă om de afaceri român, să vină străinul în ţara noastră să ia totul. După care am văzut protocoale încheiate cu ÎCCJ. Cum putea SRI-ul? După nici o minte, nici în America, nici în Europa nu se poate imagina că SRI-ul împreună cu procurorul putea să încheie un protocol cu judecătorul. Deci e ceva de noaptea minţii”.

„Dacă au existat astfel de lucruri, asta înseamnă că cineva şi-a dorit să facă un black list pentru tot ce înseamnă oameni politici români şi oameni de afaceri români, acest black list a fost semnat de anumiţi indivizi, iarăşi nu mai este SF şi trimis spre Bruxelles, după care s-a luat o hotărâre ca aceşti oameni de pe black list să fie distruşi. Cum? Păi, oameni din SRI să implementeze un sistem de ascultare, după care după ce au implementat acest sistem de ascultare, să extragă din aceste ascultări numai ce le-a convenit lor, să constituie un dosar tot cei de la SRI care n-aveau nici un drept legal să facă acest lucru, deci a lipsit pur şi simplu cercetarea penală, după care au dus dosarul să-l dea procurorilor şi procurorii să plece la judecători cu un bileţel”, afirmă deputatul PSD.

Cătălin Rădulescu solicită rejudecarea tuturor dosarelor de după 2009: „Dacă aceste lucruri sunt clare şi evidente, eu o să propun ca toate dosarele care s-au făcut după 2009 să fie prin lege revizuite. Judecătorii oneşti, care au acest drept constituţional inamovibil să judece după probe şi nu după ce se dă de unii sau de alţii, trebuie să ia fiecare dosar, cu calm, cu intuiţie, cu probe şi trebuie rejudecat fiecare dosar. Au intrat oameni în puşcărie, care poate sunt nevinovaţi, alţi oameni au fost condamnaţi la cinci ani, la şase ani, la şapte ani, la opt ani, în anii anteriori şi acum la Înalta Curte, la completul de cinci, sunt achitaţi pe bandă rulantă, dar între timp oamenii ăia şi-au pierdut familii, şi-au pierdut afaceri, şi-au pierdut prestigiu, şi-au pierdut onoare (...), atunci noi avem un singur lucru de făcut, ca să depistăm şi să arătăm poporului român ce a făcut această poliţie politică în aceşti ani de zile şi să îndreptăm legislaţia, pentru asta suntem trimişi”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 875

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Voichita Bungarzan

Acum 5 ani

Sunt alesii nostri, oameni care iubesc patria noastra, mareata Romania si sunt credinciosi! Au fost abuzati si furati de binom si procurori! Trebuie sa inceteze aceasta prigoana a valorilor tarii! Centenarul inseamna PSD!
Raspunde

lol

Acum 5 ani

S-au chinuit sa fure banii statului atata amar de vreme si acum, in loc sa-si etaleze bogatia ei si progeniturile lor, hop ca-i ia justitia de ceafa! Pai democratie e asta?Tovarasii la putere cu puterea si talpa tarii la munca!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

O decizie de rejudecare a unui dosar se ia de catre o instanta nu de catre Parlament,Guvern sau Presedintie.Propun sa mergeti undeva,spre exemplu intr-o buda,si sa va dati doua perechi de palme.
Raspunde

Romanul

Acum 5 ani

Eu propun de exemplu ca lui Maricutza, Nica & company sa li se dea toate pamanturile incepand de la Sibiu pana la Boita...:) si sa Maricutaza sa aiba dreptul sa candideze pentru presidentie :) si Nika sa fie in rolul lui Monica Lewinsky ... a inebunit lupul !
Raspunde

Ioan Lalu

Acum 5 ani

Turnul Sfatului vă previn că riscați să cădeți în penibil dacă publicați inepțiile acestui deputat, poreclit ”deputatul AKM”, sau ”deputatul Mitralieră”.
Raspunde

Alexandrina Buiuc

Acum 5 ani

Eu zic sa il dea doar pe Barna, sa ne zica ce a mai primit direct pe teava de la Tata Soros!!!
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

au intrat oameni în puşcărie, care poate sunt nevinovaţi (…), oamenii ăia şi-au pierdut familii, şi-au pierdut afaceri, şi-au pierdut prestigiu, şi-au pierdut onoare 1. POATE sunt nevinovati 2. daca pe tine te pierde familia ta, ei ies in castig 3. tu nu ai afaceri, tu ai invarteli 4. nu ai prestigiu, ai notorietate 5. despre onoare nu e nevoie sa mai vorbim, esti un jeg
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus