Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Ministrul Turismului explică de ce n-a dat bani pentru pârtia de schi din Jina. ”N-au cerut”

Ministrul Turismului explică de ce n-a dat bani pentru pârtia de schi din Jina. ”N-au cerut”

În urma unei întrebări adresate de deputatul PNL Constantin Șovăială cu privire la viitorul pârtiilor de schi, ministrul Turismului, Bogdan Trif susține că în perioada 2009-2017 ministerul a plătit 583 de milioane de lei pentru ”realizarea și modernizarea domeniilor schiabile în 21 de unități administrativ-teritoriale”. În plus, prin Masterplanul investițiilor în turism, s-au aprobat 58 de investiții pentru înființarea și modernizarea de domenii schiabile în 19 localități. ”Beneficiarii proiectelor urmează să depună la sediul instituției noastre documentațiile tehnico-economice aferente acestora pentru a fi analizate și a primi finanțare”, mai spune ministrul.

Întrebat punctual de situația pârtiei de schi de la Jina care funcționează maxim o săptămână pe an, după o investiție de 12 milioane de lei, ministrul Bogdan Trif răspunde că administrația locală n-a cerut niciun leu. ”În ceea ce privește pârtia din comuna Jina, aceasta nu a primit finanțare din partea instituției noastre. În cursul anului 2017, Ministerul Turismului a demarat o evaluare a necesarului de investiții în infrastructura de turism, în concordanță cu patrimoniul și potențialul destinațiilor turistice. Acțiunea a constituit o condiție esențială pentru crearea premiselor de dezvoltare superioară a destinațiilor turistice din România. Pornind de la aceste elemente (...) au fost solicitate propuneri pentru investiții în infrastructură de turism de la aproximativ 200 de unități administrativ teritoriale. Menționăm că din partea Consiliului local Jina nu am primit nicio propunere de proiect care să aibă ca obiect modernizarea sau extinderea domeniului schiabil în cauză”, susține ministrul Bogdan Trif.

Pârtia de schi de la Jina a fost inaugurată în 11 decembrie 2013 și nu a funcționat de o săptămână în fiecare an. Pârtia are o lungime de 540 metri, lățime de 26 metri. Diferența de nivel plecare-sosire este de 950 m – 870 m. Transportul pe cablu poate deservi 1.200 persoane pe oră. Pârtia a costat 12.422.192 lei, dintre care 6.056.644 lei au reprezentat contribuția Uniunii Europene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Zaharie Sangeorzan

Acum 5 ani

Doar cand auzi rostindu-se numele JINA, te gandesti automat la competenta, viziune, business, anvergura si seriozitate!
Raspunde

unu

Acum 5 ani

parca e sinonim cu ZAHARIE...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus