X
piata obor

Zona Sibiului care își va schimba complet fața în perioada următoare

Zona de la ieșirea din Sibiu înspre Mediaș va capătă o cu totul altă față în acest an, în urma mai multor investiții importante.

Spre exemplu, SC Piețe Sibiu SA și-a planificat în perioada următoare investiții ce se apropie de jumătate de milion de lei în modernizarea Tg. Obor.

Cele mai importante îmbunătățiri vizează schimbarea completă a gardului împrejmuitor și ridicarea unui gard nou, precum și montarea unor noi porți de acces, dotate cu turnicheți.

”Vom schimba complet sistemul de acces și vom monta unul nou, cu turnicheți, bariere în zona pentru mașini, sistem video pentru siguranță și vom introduce inclusiv plata cu cardul. În felul acesta vom monitoriza permanent și vom avea un control al numărului de oameni care intră în Târgul Obor. Iar dacă tot ne-am propus să facem aceste lucrări, ne-am gândit că ar trebui schimbat și gardul de jur împrejur pentru că este foarte vechi și pe alocuri stă să cadă. În gard vor fi încastrate automatele de bilete, precum și porțile cu turnicheți și barirere”, a declarat pentru turnul Sfatului directorul SC Piețe Sibiu SA, Teodor Birț.

Gardul împrejmuitor din zidărie cu fundație și acoperiș din țiglă va costa aproximativ 350.000 de lei, în vreme ce sistemul de turnicheți și bariere a fost estimat la 114.000 de lei.masini obor

”Pe de parte aceste îmbunătățiri se adresează sibienilor care vin la Târgul Obor săptămână de săptămână, pe de altă parte Primăria Sibiu a demarat procesul pentru construcția unui skate-park în vecinătatea târgului și modernizează inclusiv terenurile de fotbal din spate. După cum vedeți, în următoarea perioadă această zonă a Sibiului va cunoaște o dezvoltare foarte mare și investițiile planificate de Primărie ne obligă și pe noi să ridicăm nivelul. Va fi o zonă cu un mare impact pentru sibieni”, a mai declarat Teodor Birț.

Primăria Sibiu a anunțat încă din vara anului trecut că pregătește amenajarea unor terenuri de fotbal și construcția unui skatepark în vecinătatea Târgului Obor. În total este vorba de aproape 4 hectare de teren care urmează a fi transformate.

O parte din acest teren, o suprafață de 2,3 ha situată în zona Pieței Obor, a fost recâștigată în instanță de Municipiul Sibiu după un proces inițiat în urmă cu 13 ani. Pe această suprafață se vor amenaja terenuri de fotbal care pot fi folosite atât pentru antrenamente sau jocuri amicale, dar și pentru meciurile Ligii a III-a de fotbal.

zona agrement obor sursa foto primaria sibiu

O a doua bucată de teren, în suprafață de 1,7 hectare, situată în vecinătatea primului lot, este proprietatea Municipiului Sibiu, fiind administrată până în prezent de SC Piețe SA. Suprafața va fi utilizată pentru construcția noului skatepark, dotat cu amenajările specifice turnate din beton care formează un circuit complex de rampe și bank-uri.

Investiția a fost estimată la 5,6 milioane lei și prevede amenajarea instalațiilor pentru skateboarding cu rampe si bank-uri din beton turnat in teren. De asemenea, este inclusă amenajarea aleilor, a drumurilor, a parcărilor, a zonelor pietonale și a iluminatului public specific. Lucrările ar trebui să înceapă în lunile următoare.

skate parc

Plus un viitor teren de fotbal

Lângă viitorul skatepark urmează să fie amenajat și un teren de fotbal de dimensiunea 105 x 68 de metri, cu degajamente de minim 2,5 metri pe laterale și de minim șase metri în spatele porților.
Terenul de fotbal va avea gazon natural, iar pe laturile de est și vest vor fi amenajate locuri pentru spectatori. Viitorul teren va avea și iluminat nocturn, după cum a fost solicitată prin tema de proiectare stabilită în cadrul studiului de fezabilitate.
Terenul va avea o tribună principală, cu 1.500 de locuri, sub care vor fi amenajate două vestiare pentru jucători (minim 20 de locuri, cinci dușuri, trei toalete), un vestiar pentru arbitri (două dușuri, grup sanitar), spațiu pentru prim ajutor, spațiu pentru observatori (20 de locuri), dar și grupuri sanitare pentru public.
Tribuna va fi acoperită, iar în zona centrală aceasta va trebui să găzduiască și o zonă pentru VIP-uri.
Alături de terenul de fotbal, Primăria intenționează să amenajeze și un teren de minifotbal, ale cărui dimensiuni urmează a fi cele “maxime permise de amplasament“. Suprafața terenului va fi una din gazon sintetic, iar vestiarele aferente urmează a fi amenajate în containere.
Și terenul de minifotbal urmează a avea iluminat nocturn.
Viitoarea bază sportivă urmează a fi împrejmuită, iar parcările amenajate “în limita terenului disponibil“.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pepe

  Se schimba cumva si asfaltul din obor? Nu de alta dar cel existent e de cea mai buna calitate(la fel ca cei care administreaza) si ar fi păcat sa il schimbe. E o placere sa mergi dupa o ploaie pe acolo, nu ar trebui sa le ia oamenilor aceasta placere.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  …primaria de ceva timp are un fix legat de skatepark-uri.Sa se faca dar nu la fiecare proiect,gata,e nevoie de skatepark.Ii numeri pe degete in SB pe cei ce fac acest sport.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valentin

  Locuri pentru parcare nu face doamna primar ca de Cartieru e plin de masini duminica .
  Probabil nu e rentabil sa fie parcare
  Se doreste numai profit

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  McD

  Nu stiu ce trecere are tov.Director la madam Fodor, dar cam tot ce are in plan se realizeaza, cel putin pentru inceput pe hartie…a inceput cu echipa de fotbal, apoi cu bani investiti pentru proiecte de interes personal…de ce nu se face o sedinta publica deschisa la primarie unde sa fie intrebati cetatenii, care ar fi proiectele prioritare pentruSibiu…cred ca nu s-ar gandi nimeni la skatepark, garduri de beton sau plati cu cardul la intrarea in targul Obor…sunt multe alte probleme arzatoare in oras unde banii publici pot fi mult mai bine chibzuiti, asta daca avem specialisti care sa faca proiecte..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact