X
Dacian-Ciolos

Dacian Cioloș, la Sibiu: ”Trebuie ca oamenii care intră în politică să schimbe percepția generală asupra politicii și nu invers”

Președintele Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș, s-a aflat astăzi la Sibiu, unde a participat la întâlnirea a 23 dintre cele mai importante și cunoscute grupuri civice din țară. Cioloș le-a vorbit despre necesitatea ca cei care se înscriu acum în partidele politice să schimbe percepția asupra politicului. ”Cred că dacă nu reușim în anii următori să schimbăm percepția asupra ideii de politică și de politician, toate aceste demersuri de resetare a clasei politice și de schimbare a societății riscă să eșueze. Dacă în continuare o să ne ferim să intrăm în politică pentru că politica e murdară și pentru că un om, un individ, în momentul în care intră în politică i se pune o ștampilă de potențial corupt, potențial șmecher, potențial reprezentant al unui grup de interese, vă dați seama că vor fi tot mai puțini oameni onești care vor alege să facă pasul acestea, pentru că e vorba de o alegere personală. Deci eu mă duc mai mult pe ideea că trebuie să facem eforturi pentru ca oamenii care intră în politică să schimbe percepția generală asupra politicii și nu invers, percepția generală asupra politicii să schimbe părerile și imaginea asupra oamenilor care aleg ă facă acest pas. Lucrul acesta nu-l putem face dacă nu vom lucra împreună”, a declarat Cioloș în cadrul întâlnirii.

Întrebat dacă noul partid nu va face concurență USR, Cioloș le-a spus reprezentanților societății civile că există de câteva luni discuții între cele două organizații. ”Dacă noi am decis să începem acest proiect politic, fiți convinși că am luat această decizie după ce am făcut niște analize, după ce am calculat impactul acestei inițiative, desigur, fără să putem prevedea 100% ce va urma să se întâmple. Am plecat de la premisa că putem aduce ceva în plus. Nu numai obiectivul nostru, dar și mesajul nostru va fi acela că vrem să atragem în politică oameni care nu s-au implicat până acum și chiar nu au votat la ultimele alegeri.

Noi avem cu USR consultări de multe luni de zile, după ce au avut loc așezări acolo, avem discuții și întâlniri sistematice cu USR și fără să fie cazul să intru în detaliu, pot să vă asigur că avem discuții și căutăm soluțiile să evităm astfel de lucru”, a explicat Cioloș.

Peste 120 de reprezentanți ai 23 dintre cele mai importante și cunoscute grupuri civice din țară, majoritatea născute în timpul protestelor care au urmat tragediei din Colectiv și adoptării OUG 13, s-au întâlnit în acest weekend la Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alexandrina Buiuc

  Asa, dle Ciolos, sper sa ajungeti la putere si impreuna cu dna Kovesi si dl Coldea sa bagati la puscarie absolut toti pesedistii, ca sigur au facut ei ceva!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   lol

   Pai aia mari fura de rup si aia mici sunt masochisti….si-i voteaza! In mod normal, istoria trebuia sa-i faca disparuti, comunismul ca si fascismul ar trebui sa fie apuse demult.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Baronul

  ..ce ne povesteste dl Ciolos este din scriptura lui G Soros – si mai multi emigranti … si mai multa nesiguranta si instabilitate – saracie in tara ! Ciolos vrea si el o bucata din ciolan – in rest il doare …undeva de poporul roman ! asta nu i pt noi , nici pnl istii nu l au vrut ! :(

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  electoratul pacalit

  Am vazut la Brasov, chiar azi, un banner pe care era desenata o mamica schimb\nd un pampers, iar textul spunea Politicienii trebuie schimbati la fel de des ca si scutecele. Din acelasi motiv… Iar motiv era scris cu maro…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doar intreb!

  Ciolos la Sibiu, consiliera sa onorifica Miroiu prin Sibiu toata ziua, ea realizeaza conferințe cu Vancu si altii de la #vavedem. Ce interesant,nu vi se pare?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  CSOLOS ca asa se cria inainte,platit de SIE-UE -junker coniac de dimineata,cetatean francezzzzz!
  vinzatorul fundatiei Godju cu mru,antiroman din Zalau

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Siegfried Mayer

  Speranța renaște atunci când vedem strădaniile civice de a schimba simpla ”rotație de cadre” din patru în patru ani la ”cârma” țării ! Sunt sigur că, împreună cu oameni ca Dacian Cioloș vom dobândi greutatea specifică necesară schimbării clasei politice, deoarece nu există șanse reale ca aceasta să se ”autoreformeze” … Să stârpești apucăturile putregaiului politic actual e ca și cum i-ai ruga pe actualii guvernanți cocoțați vremelnic deasupra noastră să-și taie o mână și/sau un picior …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact