X
euro bani

Proiect PSD: Românii din diaspora vor fi obligaţi să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară

PSD are un proiect la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor prin care românii vor fi obligaţi să justifice cu documente sume trimise în ţară, mai mari de 1.000 de euro, riscând confiscarea banilor şi amenzi de până la 150.000 de lei, anunță parlamentarul PNL, Florin Cîțu. “În acest moment, la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiţi bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani. În caz contrar, Liviu Dragnea, gaşca lui din Teleorman şi instituţiile pe care le patronează îţi vor confisca aceşti bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiţi bani în ţară sau dacă mai trimiţi bani în ţară. Şi ai grijă, anunţă-i şi pe cei de acasă şi anunţă toţi românii, ca să ştie şi ei ce li se pregăteşte în ţară”, a anunţat Florin Cîţu, citat de Mediafax.

Proiectul de lege din 31 ianuarie publicat pe site-ul ONPCSB, care poate fi consultat aici și prevede, la capitolul III – Obligaţii de raportare, Secţiunea 2 – Raportarea tranzacţiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune, art. 7 (5), următoarele : “Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.”

De asemenea, este prevăzută şi o perioadă de maximum trei zile lucrătoare de la momentul în care persoanele fizice au efectuat tranzacţia, în care acestea să raporteze informaţii la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

14 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lol

  Era normal sa vaneze orice posibila sursa de venit la bugetul saracit al statului, saracit tocmai de ei! Ar mai fi o sursa respectiv confiscarea averilor nejustificate prin activitati economice si venituri dar asa nu le prea convine politicienilor, ca de, se dau loviti in aripa de catre DNA!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  raspandache

  Mint gunoaiele astea peneliste pe față, mizând pe cretinismul spălătorilor de bude din vest. Disperarea lor e maximă, ciolanul le miroase frumos dar îl duce pesedeul tot mai departe de nasul lor lacom… Nu-i prima oară când postează minciuni absolute, fără nici o dovadă, doar să mai țină 2-3 procente de tembeli în ograda lor.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un sibian

   iar tu, tembel din ograda pesedista, consideri ca este o masura normala ca sa mai impozitezi o data banii respectivi, ca sa aibe psd de unde sa mai fure?!?!?!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Sigur ca este ambarasant pentru romanii expați dar Câțu pare să susțină “ economia “ la negru a celor certați cu albul !
  Oricum , măsura PSD ( care pare cerută de state UE ) este contraproductiva .

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dominic/Italy

  Raspandache esti un mincinos cu nasu mare ca pinochio..citeste aici ;

  Proiectul de lege din 31 ianuarie publicat pe site-ul ONPCSB, care poate fi consultat AICI , prevede, la capitolul III – Obligaţii de raportare, Secţiunea 2 – Raportarea tranzacţiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune, art. 7 (5), următoarele : “Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.”

  De asemenea, este prevăzută şi o perioadă de maximum trei zile lucrătoare de la momentul în care persoanele fizice au efectuat tranzacţia, în care acestea să raporteze informaţii la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

  “Art, 7 (7) Raportul pentru tranzacţiile prevazute la alin. (1), (3) şi (5) se transmite Oficiului în cel mult 3 zile lucrătoare de la momentul efectuării tranzacţiei, iar 11 raportul prevăzut la alin. (6) se transmite Oficiului în cel mult 3 zile lucrătoare de la momentul depunerii declaraţiei conform Regulamentul (CE) nr. 1.889/2005 al Parlamentului European şi al Consiliului din 26 octombrie 2005 privind controlul numerarului la intrarea sau la ieşirea din Uniune, deţinute de acestea la intrarea sau ieşirea din Uniune, conform unei metodologii aprobată prin ordin al preşedintelui Oficiului”, se arată în proiect.

   

  La capitolul IV – Măsuri de cunoaştere a clientelei, art. 10 (2) se arată: “Entităţile raportoare prevăzute la art. 5 alin. (1) (fundaţiile şi asociaţiile, federaţiile, inclusiv orice alte persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial) sunt obligate să cunoască identitatea entităţilor de la care primesc fonduri în cuantum mai mare decât echivalentul în lei a 1.000 de euro”.

  Proiectul de lege prevede şi sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor de raportare cu amenzi între 25.000 şi 150.000 lei.

  “Capitolul X – Răspunderi şi sancţiuni, art. 43 – (1) Încălcarea prevederilor prezentei legi atrage, după caz, răspunderea civilă, disciplinară, contravenţională, administrativă sau penală. (2) Pentru persoanele fizice, contravenţiile prevăzute la alin.(1) lit. a), d) şi f) se sancţionează cu avertisment sau amendă de la 25.000 lei la 150.000 lei”.

  Ce zici de asta raspandache?
  Esti un jeg ca si restul pesedeilor

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Romanul

  Ma ”raspandache”
  spalatori de bude ? tembeli ? pai oamenii aia au preferat sa spele bude si sa fie tembeli decat sa poarte stigmata de pesedis sau pedelis sau un alt group de infractori care sunt tot o apa si un kkt, diferenta ca tu si opinia ta manipulista nu o sa poata niciodata sa controleze un budist din west, in schimb o sa dea bine la categoriile din care faci parte si tu, grasi care poarta camasi SLIM de pleznesc nasturii, analfabeti care ”au pus-o” si se dau cu merzane, olteni, vagaboande care arata bine la intuneric si se imbraca cu pungi de un leu, oameni care miros a transpiratie in autobuz, oameni care se imbata de 4 ori pe zi, Maricutzi , ane/eurooils si Carabuli care scapa neprinsi ca sunt smekeri si controleaza legea dar care va scuipa din humere , vagabonzi care va bat pe strada in fata nevestelor….categoriile astea iti plac tie maimuta mica, pe astia poti sa-i manipulezi si sa voteze pt tine securist mic ce esti , pe budisti BA !
  esti de la servicii si se vede…maaa pune mai mult lipstick you soon of beach :)

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  hmhm

  Sume de peste 1000 se trimit in tara cand cineva din familie face vreo investitie, sau e bolnav si are nevoie de bani, din pacate. Nimeni nu trimite de dragul de a trimite. Daca sistemul de sanatate ar fi unul ok in Romania, nu ar fi nevoie de trimis sume atat de mari. Ar fi bine sa se taxeze cei care trimit din Romania in alte tari sume mai mari de 1000, ca sunt destui care au conturi… de exemplu in Brazilia, Madagascar, Costa Rica, sau alte tari indepartate…

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cipi

  Ce prosti! Daca trimit peste 1000 de euro din Germania, banimunciti la negru, evaziunea se face in Germania nu in Romania, iar beneficiarul direct e statul roman pentru ca orice as cumpara in tara, cumpar cu 20% TVA. deci din 1000 de euro 200 ia statul. Haha hihi.!!!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gaius

  Prevedere EUROPEANA impusa de Bruxelles…nu are direct de-a face cu guvernele altor tari…nici chiar cu Romania. Ramane doar ca guvernele sa le adopte, daca vor, sau risca sanctiunile respective. Fiecare pe pielea lui…

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  Vorbe goale,banii vin si in plic,prin money…,alte money
  bruxelul sa isi linga ranile dupa alegerea lui viktor orban in umgaria
  MAJORITAR in parlament nu-l misca nime!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  #Ajunge cu pesede

  E “foame de bani” comuniștii pesedei nu mai au ce parazita prin țară!
  Au nenoricit bugetul, au amanetat țara și dau pomenii pe banii care-i vor muncii copii noștri vor să nationalizeze pensiile pilonul II și naiba mai știe ce și acum se duc și după banii trimiși din străinătate.
  Dacă faci transferuri de echivalentul a 950 euro nu mai trebuie declarați, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact