Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Miracolul de pe bulevard

Am stat multă vreme pe Mirăslău. Zonă liniștită, cu arbori și drumuri proaste. Cum stăteam la parter, am putut observa, pe lângă ciripitul păsărilor și zumzetul neîncetat al pensionarilor al căror singur loc de socializare, pe lângă cozile de la gaz, curent și apă, era la ușa de la intrarea în bloc. Stăteau răstigniți pe niște dale de beton, lăsate acolo poate din lenea vreunui constructor sau fiind vreo urmă de la un design fantezist.

Dacă aveau apartamentul tot așa cum era cel în care locuiam, nu ar fi încăput trei, cu tot cu cârje, așa că aici își depănau amintirile și dezbăteau problemele zilnice. Din acest motiv, nici nu mai era nevoie de ședință pe scară. Îți spuneau rapid decizile până vârai cheia în ușă. ”Apa s-a scumpit, ai restanțe și ne trebuie bani pentru zugrav. ACUM!”

Pentru comitetul SRI în retragere – știau ce-ai mâncat, dacă ai folosit o furculiță și la ce ai mâine examen – administrația locală nu s-a gândit niciodată. Bine, poate tangențial. Că dacă s-a reparat un trotuar au fost luați și ei în calcul Doar și ei sunt oameni și circulă. Dar nimic în sensul de a le face bătrânețea ceva mai plăcută.

Vineri am trecut pe Bulevardul Mihai Viteazu și am văzut miracolul. Vreo 30 de pensionari, mulți însoțiți de nepoți, stăteau la povești în micul parc în curs de amenajare. Foarte mic. Vreo 20 de metri pe 10. Spun în curs de amenajare, pentru că mai erau încă muncitori care montau rulouri de gazon. Ăsta e al doilea miracol. Oameni care lucreau în ultima zi lucrătoare din săptămână, la ora 19.

Faptul că acolo s-a făcut ceva scos din tiparul lor orbișuit i-a determinat și pe ei să iasă din rutina zilnică. Nu au ieșit în locul nou, amenajat cu gust în hainele de zi cu zi. Erau toți îmbrăcați ca de ieșit în oraș. Chit au coborât doar câteva etaje. Câte doi, trei pe bancă discutau aproximativ același lucru, așa cum îi știam eu pe cei de pe Mirăslău. Steaua – Rapid, s-a scumpit curentul și vara care i-a luat pe nepregătite. Nu cred că a fost o investiție foarte mare, dar cu siguranță că pentru oamenii ăștia asta va conta. Au ieșit din starea de amorțeală în care zăceau și s-au gătit. Au redevenit cineva.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

noi din zona

Acum 5 ani

Serios!
Raspunde

Lazar

Acum 5 ani

Asa este, fefe frumos a facut duamna. Nu a ciuntit niciun copacel. Nu a ales decat mobilier urban modern. A eliminat improvizatiile care tin loc de spatii de vanzare si care stanjenesc circulatia pietonala ale comwrciantilor de legume si flori. Da! Si asfaltul din spatele blocurilor de 10 etaje nici nu e peticit inainte chiar de receptia lucrarii. Nu!
Raspunde

Eric

Acum 5 ani

Corect! Dar stalpisorii aia pusi acu cateva zile pe fostele locuri de parcare amenajate frumos cu dale din alea "inierbate", ce, aia nu merita mentionati? Acum ai pe unde sa treci cu caruciorul, ce mai conteaza ca te umpli de noroi, doar nu era sa se gandeasca oamenii si la asta de la inceput?!
Raspunde

Eric

Acum 5 ani

A, si am uitat, cred ca trebuie sa acceptam ca fiecare coltisor de iarba/trotuar/intrare care e accesibil cu masina si neprotejat de gardulete sau pietrele acelea amplasate strategic va fi ocupat de masini, asa ca, aia e, eu imi doresc stalpisori mai multi!
Raspunde

din ULBS

Acum 5 ani

Un articol scris frumos si cinstit, m-a facut sa uit cine l-a scris, un mercenar al presei locale. Poate ca asa isi ispaseste pacatele tineretii, atunci ca si acum ataca oameni valorosi ai comunitatii sibiene de dragul banilor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus