Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Proiect: Suprataxarea sucurilor, pentru descurajarea consumului

Proiect: Suprataxarea sucurilor, pentru descurajarea consumului

Un proiect care prevede introducerea unei taxe suplimentare pentru băuturile cu un conţinut ridicat de zahăr va fi depus la Senat săptămâna viitoare, scopul actului normativ fiind acela de a descuraja consumul de sucuri după scumpirea acestora şi reducerea incidenţei bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat şi a altor boli grave. Iniţiatorul proiectului, senatorul USR Adrian Wiener, spune că măsuri similare au fost luate de mai multe ţări, iar România ar avea cel mai mare consum de băuturi răcoritoare îndulcite din Europa.

Senatorul Adrian Wiener (USR Arad) a declarat, marţi, pentru News.ro, că a finalizat redactarea unui proiect de lege la care a lucrat câteva luni, privind scăderea consumului de sucuri cu zahăr, iar în momentul de faţă strânge semnături în Parlament.

Senatorul afirmă că scopul actului normativ este acela de a descuraja consumul de sucuri care au conţinut mare de zahăr şi, implicit, diminuarea incidenţei bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, a obezităţii sau cancerului. Soluţia propusă pentru descurajarea consumului de sucuri este introducerea unei taxe la producători.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2961

Comentarii

1 comentarii

...

Acum 5 ani

Nu ma opun. Sincer, nu cred ca este rea ideea. In ultimii ani am auzit persoane care s-au lasat de fumat din cauza pretului... Cu toate acestea, nu se va face nimic fara interzicerea reclamelor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus