Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Daniela Cîmpean a preluat conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

Daniela Cîmpean a preluat conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a preluat conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru în cadrul unei ședințe desfășurate în comuna Sândominic, județul Harghita. Cîmpean a preluat conducerea de la Tamás Sándor (președinte CJ Covasna), acesta ocupând pentru următorul an funcția de vicepreședinte al CDR Centru. ”În cadrul ședinței Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru (CDR Centru), care a avut loc astăzi în județul Harghita, a fost adoptată hotărârea prin care am fost aleasă în funcția de președinte al CDR Centru - o decizie care mă onorează.

CDR Centru este forul legislativ al Regiunii de Dezvoltare Centru, ce are printre atribuții aprobarea proiectelor de dezvoltare regională, selecționate la nivel regional, în concordanță cu criteriile, prioritățile și metodologia elaborate de instituția națională cu atribuții in domeniul dezvoltării regionale, împreună cu organismele regionale specializate. Consiliul este format din președinții Consiliilor Județene ale celor șase județe care compun Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș şi Sibiu), la care se adaugă cate un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orășenești şi comunale din fiecare județ al Regiunii, totalizând, astfel, 24 de membri. Pe lângă coordonarea ședințelor CDR, printre atribuțiile președintelui intră reprezentarea în cadrul Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regională, în relaţiile cu alte regiuni din ţară şi din străinătate, dar și în Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operaţional Regional”, a declarat Daniela Cîmpean.

Cele mai importante teme dezbătute au vizat prezentarea implementării fondurilor europene și, în special, a POR 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru.

Până acum, pentru fondurile REGIO există peste 1000 proiecte depuse, în valoare totală de peste 1,33 miliarde euro, prin care se solicită peste 1,1 miliarde euro ca finanțare nerambursabilă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus