Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

195.000 de lei pentru prima “căsuță a bebelușului“ și prima toaletă publică din parc

195.000 de lei pentru prima “căsuță a bebelușului“ și prima toaletă publică din parc

Administrația locală a alocat 195.000 de lei pentru contractul de proiectare și execuție a primei “căsuțe a bebelușului“ din Sibiu și a primelor toalete publice din parcul Sub Arini.

Idee lansată în Consiliul local al Sibiului în toamna anului trecut, amenajarea unor construcții destinate alăptării sau schimbării bebelușilor va fi implementată în zona stadionului secundar de fotbal din parcul Sub Arini (între aparatele de fitness și Bolta Rece). 195.018 lei, fără TVA, este valoarea estimată a contractului de proiectare, obținere a avizelor și ridicare a respectivei clădiri, care va avea o suprafață utilă de zece metri pătrați aferentă mamelor cu bebeluși și alți peste 40 de mp pentru grupuri sociale. Clădirea va avea două încăperi, dotate cu lavoar, toaletă, mobilier specific schimbării și alăptării celor mici. Tototadă, în cadrul respectivei construcții vor fi amenajate încăperi separate pentru grupuri sociale pentru femei, pentru bărbați și pentru persoanele cu dizabilități. În plus, va mai fi compartimentată o magazie și o cameră pentru personal. Studiul de fezabilitate elaborat pentru această investiție propune ca această clădire să fie construită din lemn.

Locul de construire a primei căsuțe a bebelușului din Sibiu Locul de construire a primei căsuțe a bebelușului din Sibiu

Licitația pentru proiectarea și execuția acestei prime căsuțe a bebelușului are termen de depunere a ofertelor ziua de 25 aprilie 2018. Potrivit documentației de atribuire a contractului, proiectarea construcției și obținerea avizelor trebuie realizate în 45 de zile de la semnarea contractului, pentru lucrările de construire fiind alocate alte 60 de zile. Studiul de fezabilitate prevede ca investiția să fie realizată cel mai târziu în luna decembrie a acestui an.

În afara Căsuței Bebelușului din parcul Sub Arini, Primăria Sibiu va mai realiza o investiție asemănătoare și în Grădina Zoologică. Ideea acestor construcții a fost lansată în Consiliul local Sibiu de reprezentanții PSD.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

dor3l

Acum 5 ani

Excelenta idee, intram si noi in rand cu lumea civilizata dar mai da-o naibi de treaba 42.000 eur pentru o baraca de 10mp ?
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 5 ani

Aproximativ 42.000 euro fara TVA??? Bai, sunteti prosti? Stiam ca la bukale se fura, dar si aici in miezul Ardealului??? Se vede clar ca hotii, incompetentii si infractorii sunt peste tot indiferent ca sunt olteni, ardeleni sau zimbabueni!
Raspunde

jilted

Acum 5 ani

50.000 de euro tva inclus pt o casuta de lemn de 10 mp utili rezulta 5000 de euro pe mp (exclus cost teren deoarece este pe domeniul public). hmmmm. 5000 euro per metru patrat. cred ca depaseste si pretul imobiliarelor din Silicon Valley.
Raspunde

Uniunea Jos Fodor!

Acum 5 ani

Sibiul este cel mai dezvoltat oras din emisfera nordica! O amarata de casuta care va fi folosita de cainii vagabonzi si drogati, 50000 euro, o panseluta 2000 euro firul, un autobuz nou 500000 euro, festival de teatru cu milioane de euro, toate de la buget. La Sibiu e cel mai bine si nu se fura DELOC!!! Doar oltenii, bucurestenii si teleormanenii analfabeti fura! La Sibiu e ca in Munchen!
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Era mai ieftina, daca sub buda sapau o groapa in care se face kk si pipi, ca in sud. Numa ca la noi se trag conducte si tevi, intelegi? No, de aia costa.
Raspunde

Sibian scarbit de prostie

Acum 5 ani

Nici Dragnea daca era primar la Sibiu nu fura cu nesimtirea asta! O facea mai de 20.000, nu de 50.000!!! De banii aia se pot reabilita vreo 5 fatade in centru care sta sa cada!!!
Raspunde

insula belina

Acum 5 ani

Pai banii nu sunt furati, se face o licitatie iar calitatea o sa o judecam dupa ce vedem finalizata investitia. scopul este nobil si e ok ca s-au gandit sa faca asta. Dr.aknea daca auzea de banii astia, nici nu miscar firul de mustata la asa mizilic....
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Propun minim 20 de casute,scuze - cladiri din rumegus placate cu aur, ca sa scapam odata de excedentul bugetar care frineaza dezvoltarea tirgului.M-as gindi si la o parcare de landouri cu bariera si unu-doi Buratini,evident functionari publici, care sa le distraga atentia micilor cacaciosi in timpul primenirii.
Raspunde

maximus

Acum 5 ani

Daca va uitati pe SEAP ,va cruciti sa vedeti ce sume fabuloase se arunca pentru proiectare si studii de fezabilitate. de ex proiectarea de la scoala 1 costa 130.000 lei fara tva . Vorbim de o proiectare pentru eficienta energetica sa ne intelegem ,nu vorbim de proiectarea unei cladiri . Primaritza nu are nici o treaba ....e pe langa subiect ..ea doar semneaza .vedeti cat costa un gard la o scoala ....vreo 100.000 de euro ce ziceti ??? justitia isi face treaba la Sibiu.
Raspunde

alex

Acum 5 ani

nu stiu cum cititi voi snobii care comentati, dar scrie clar 10 mp + 40mp. plus proiectare si obtinere avize. buget 195000ron, iar in mod normal castigatorul oferteaza 75-80% din buget. niste analfebeti.. mi se pare ca asta chiar e o lucrare bugetata in mod realist, fata de jaful din agenda culturala de unde sunt alaptati si pseudojurnalistii de la Ts
Raspunde

Gretel

Acum 5 ani

Nu sunt adepta cheltuielilor nejustificate dar nici nu mă arunc să dau cu parul fără să citesc cu atenție. Dacă vă uitați în text, este vorba despre "suprafață utilă de... zece metri pătrați aferentă mamelor cu bebeluși și alți peste 40 de mp pentru grupuri sociale" . Adică peste 50 mp. 195.000 de lei, la cursul zilei de 4.65 lei/Euro, înseamnă 838,71 euro/metru pătrat, cu tot cu proiect, avize, etc. Nu e puțin dar nu e nici atât de deplasat cum arată unele dintre comentarii.
Raspunde

I.S

Acum 5 ani

838,71 euro/metru patrat de baie e exagerat de mult sa stii. pretul real trebuia sa fie undeva la jumatate.
Raspunde

Adi

Acum 5 ani

Nu e putin, nu e atat de deplasat si este de domeniul S.F.-ului.
Raspunde

Rares Ciosvarteanu

Acum 5 ani

Dozatoarele de ciorba de burta din centru vor costa 8 miliarde de euro!
Raspunde

Hans Jorg Cunt

Acum 5 ani

La Sibiu ne permitem, avem bani si o ducem bine. Eu de exemplu am o mica afacere locala in Obor, produc mici artizanali. Fac minim 10.000 lei pe weekend si mai angajez 5 oameni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus