Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Proiect : Sibiu, centru de excelență în chirurgia cardiovasculară pediatrică

Proiect : Sibiu, centru de excelență în chirurgia cardiovasculară pediatrică

Un proiect prin care să se formeze la Sibiu, în baza unui parteneriat între Universitatea Lucian Blaga și Clinica Polisano, un Centru de chirurgie cardiovasculară pediatrică sub tutela își pune mâine bazele.

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Societatea Română de Chirurgie Endovasculară, British Romanian Chamber of Commerce, Fundaţia Polisano, Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul European Polisano organizează o conferinţă de advocacy pentru şansa la viaţă a copiilor cu malformaţii congenitale cardiace, care va avea loc vineri, 20 aprilie 2018, ora 15:00, la Sala Senatului din cadrul Facultăţii de Medicină  din cadrul ULBS.

Tema conferinţei este iniţiativa unei echipe medicale sibiene susţinută de parteneri din Marea Britanie şi Suedia, de a dezolta la Sibiu un Centru de Chirurgie Cardiovasculară destinat afecţiunilor congenitale la copii.

”Se estimează că peste 3000 intervenţii chirurgicale cardiace sunt necesare anual pentru copiii români, dar în puţinele centre de profil din ţară se realizează numai 600 operaţii. Cei mai mulţi dintre aceşti copii provin din familii defavorizate, care nu au posibilităţi financiare pentru a se opera în străinătate. În 2017, prin această iniţiativă, au fost deja salvaţi, prin operaţii efectuate la Sibiu de către echipele mixte britanico-româneşti, peste 50 de copii cu malformaţii congenitale grave”, susțin organizatorii într-un comunicat de presă.

Pentru aceşti copii, venirea chirurgilor internaţionali de top în Romania este o şansă la viaţă, deoarece capacitatea singurelor două centre de specialitate existente în ţară este depaşită, iar în străinătate costul operaţiilor ar fi de 5-10 ori mai mare. Echipele medicale operează pro bono şi contribuie la formarea echipei medicale româneşti în tehnicile chirurgiei cardiace pediatrice. ”Suntem mândri să îi primim în Sibiu pe aceşti medici excepţionali, care îşi dedică timpul şi expertiza salvării inimilor copiilor români, dar şi formării echipelor medicale locale. Până în prezent, finanţarea operaţiilor a fost realizată exclusiv prin donaţii şi sponsorizări. Avem însă semnale pozitive că, în viitorul apropiat, vom intra într-o situaţie de normalitate în care costul acestor operaţii va fi asumat de Casa de Asigurări de Sănătate. În acel moment, ne vom putea concentra eforturile pe formarea echipelor medicale locale, pentru ca în România să putem dispune de mai multe resurse umane competente în chirurgia cardiacă pediatrică. Îndrăznesc chiar să sper că, pe termen mediu şi lung, crearea acestui centru de excelenţă cu sprijin internaţional va contribui la limitarea exodului chirurgilor cardiaci români în străinătate ”, declară Cătălina Costache, directoarea Fundaţiei Polisano.

Printre participanții confirmați la eveniment se numără Astrid Cora Fodor, primarul Municipiului Sibiu, Daniela Cîmpean, Președinte al Consiliului Județean Sibiu, Excelența Sa Domnul Paul Brummel, Ambasador al Marii Britanii în România, Vasile Spinean - Președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate Sibiu, precum și echipa medicală internațională care operează, pro bono la Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Zigma

Acum 5 ani

Ce va mai chinuiti de cateva zile sa aratati noilor patroni de la Polisano cat se mult lucreaza domn dr Costache.. Cat va iasa la "afacere"?
Raspunde

Florina Elena

Acum 5 ani

Crede-ma ca nu meritai raspuns dar totusi e bine sa stii ca lucreaza mai mult decat tine si chiar face ceva mai mult decat faci tu cu rautatea.. In primul rand inainte sa te dai cu parerea despre un om pe care nu-l cunosti mai intai lasa la o parte invidia, cunoaste-l cu adevarat si abia pe urma lasa o opinie si poate nici atunci.. Si acum succes la afirmatii rautacioase in continuare !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus