Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Protest spontan la Pneumoftiziologie după ce salariile au scăzut cu până la 1200 de lei. ”Nu vă bateți joc de noi”

Protest spontan la Pneumoftiziologie după ce salariile au scăzut cu până la 1200 de lei. ”Nu vă bateți joc de noi”

Angajații spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au întrerupt lucrul în această dimineață și au ieșit să protesteze, nemulțumiți de salariile pe luna martie.

La această oră câteva zeci de oamenii se află în curtea spitalului și scandează împotriva Guvernului. ”Vrem sporuri înapoi, nu vă bateți joc de noi!”, scandează angajații nemulțumiți.

Managerul spitalului, fost prefect al județului, spune că salariile au scăzut cu sume cuprinse între 100 și 1200 de lei.

”Începând cu luna martie, pentru 40% din personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu (Spital Tbc) SALARIILE VOR FI MAI MICI cu sume între 100 şi 1200 lei, din cauză că valoarea sporurilor de pericol a fost diminuată în conformitate cu noile prevederi legale.

Chiar dacă în noul ”Regulament de sporuri” aprobat prin H.G. nr.153/30.03.2018, valoarea maximă a sporurilor de pericol pentru spitalele de monospecialitate este de 85%, în fapt, procentul nu poate fi acordat! Potrivit art. 25 alin.(2) din Legea nr.153/30.06.2017, ORDONATORII PRINCIPALI de credite – în cazul nostru Consiliul Județean – SUNT OBLIGAŢI SĂ SE ÎNCADREZE CU SPORURILE ÎN LIMITA A 30% din suma salariilor de baza a tuturor institutiilor din subordine.

Prin urmare, suntem în imposibilitatea să mai acordăm salariaților sporurile de care au beneficiat până în prezent, pentru a nu încălca legea.

Este esențial ca legiuitorii și guvernanții să înțeleagă că angajații noștri nu solicită în acest moment măriri de salarii, ci doar SĂ NU LE SCADĂ VENITURILE față de anul precedent, din cauza problemelor ce au apărut odată cu aplicarea legii „unitare” a salarizării.

Din punctul nostru de vedere, singura soluție viabilă ar fi ca SPITALELOR SĂ LI SE CREEZE CADRUL LEGAL pentru a putea acorda întregului personal sporurile prevăzute în „Regulamentul” elaborat de Ministerul Sănătăţii, PRIN EXCEPTAREA DE LA ÎNCADRAREA ÎN LIMITA A 30% pe nivel de ordonator principal de credite”, a postat Cristian Roman pe pagina personală de facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

lol

Acum 5 ani

Cum adica au scazut? priministra se jura ca nu fu....ca au crescut!? Pe cine sa credem?
Raspunde

dan

Acum 5 ani

Nu vreau sa par rautacios, dar din pacate majoritatea romanilor ies in strada DOAR atunci cand ii arde direct pe ei si nu lupta pt binele comun. Daca ar fi fost mai solidari atunci cand conta - si au fost atatea ocazii, inclusiv sindicatele, am fi fost mai puternici impreuna. Acum ... fiecare pt el... Acum, cred doar GREVA GENERALA ar putea misca ceva.
Raspunde

un bugetar necajit

Acum 5 ani

Of ce rau imi pare ca nu ma-am dus la domnul Roman cat a fost prefect. Sigur imi marea salariul !
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

stiu angajatii ce stiu,ok da cit o fost salarul de leo scazut cu pina la 1200 3500,4500, sau cit?ca nu spune nimeni adevarul cite despre fostul prefect PDList,basist,...no comment
Raspunde

tarcea

Acum 5 ani

Măi domn romn, când domn băsescu, pe care l-ai slujit foarte credincios, alături de madam daniela cimpean și etc. a TĂIAT SALARIILE ȘI PENSIILE, celor care aveau un salariu sub mediu admisibil, nu ai organizat nici un fel de proteste, mai mult nu ai avut curaj de a face opinie face de faptul in sine acum vi si scoți in strada medicii, care au salarii marite de 100%, fi rezonabil si cinstit si spune ca te doare ca salariul tau e sub cel unui medic debutant
Raspunde

Cititescu

Acum 5 ani

Ca si Tribuna, publicati un articol cu titlul vadit tendentios: nu salariile s-au micsorat ci VENITURULE! Daca guvernantii, de ieri si de azi, au avut bani, dece nu au marit salariile si au preferat sa dea banii pe fel de fel de sporuri, ca sa inchida gura sindicalistilor ?!! Se stia de la inceput ca procedeul este gresit, salariile trebuiau sa fie mari, nu sporurile. Dece nu publicati cat a fost salariul si cat au fost sporurile celor care au pierdut 1200 lei din venit? Salariatii statului sunt din nou victime ale incompetenei si abuzului si au tot dreptul sa protesteze.
Raspunde

mama leone

Acum 5 ani

Pai daca au director pe Bazaranca!
Raspunde

mercy

Acum 5 ani

In sfarsit se vorbeste de sporuri! Pana acum doar salariile erau mici si nimeni nu spunea un cuvant despre valoarea sporurilor. Chiar vor doamnele care afiseaza mesaje scrise gresit gramatical sa ne fie mila de situatia lor, in conditiile in care altii muncesc la fel de mult si nu castiga cat au pierdut ele? Spune cineva sincer ce salariu si ce sporuri a avut pana acum? Asa, doar ca sa putem empatiza cu situatia lor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus