Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Sibiancă înșelată cu 11.600 de euro. A sunat-o un avocat...

Sibiancă înșelată cu 11.600 de euro. A sunat-o un avocat...

În cursul zilei de ieri o femeie a reclamat Poliției Municipiului Mediaș faptul că a fost înșelată cu suma de 11.600 de euro. 

Femeia, în vârstă de 68 de ani, a relatat polițiștilor că, în data de 18 aprilie, în intervalul orar 14:15 – 15:30, în timp ce se afla la domiciliu, a purtat discuții telefonice cu un bărbat necunoscut care s-a dat drept avocat și cu o femeie necunoscută care, plângând, a pretins că este fiica victimei, relatându-i că ”fiica” a produs un accident rutier în urma căruia un copil a fost rănit grav și necesită intervenții medicale costisitoare.

Cei doi au determinat-o pe medieșeancă să le ofere suma de circa 11.600 de euro.

”Peste două ore, femeia a înțeles că a fost victima unei înșelăciuni și a anunțat polițiștii care, au deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și desfășoară activități în vederea identificării și prinderii autorilor”, explică reprezentanții IPJ Sibiu.
Pentru a preveni victimizarea prin această metodă, poliţiştii sibieni recomandă cetățenilor să aibă în vedere următoarele aspecte:

Sunt vizate persoanele mai în vârstă, ai căror copii sau rude apropiate sunt plecate în străinătate ori mutate în alte localităţi din ţară, care nu mai locuiesc cu ei. Această metodă presupune, în principal, utilizarea sau apelul la un număr de telefon fix.

Metoda utilizată este simplă şi implică, de regulă, două persoane. Astfel, o persoană telefonează părinţilor şi susţine că este avocatul fiului/fiicei familiei respective. Uneori, pentru credibilitate, o altă persoană se dă drept copilul, care vorbeşte, plângând sau neclar, apoi îl pasează la telefon pe avocat.

Înşelăciunea poate avea următorul scenariu: o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier grav şi trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal şi de pedeapsa cu închisoarea.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu va recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rafila Susai

Acum 5 ani

Ce fraieri sunt unii, eu ii dadeam doar jumatate de suma si apoi ii ziceam sa aduca dovada ca sa ii dau si restul. Dar unii chiar nu se gandesc in perspectiva!
Raspunde

Ion al Ionului

Acum 5 ani

păi da mă rafilă, tu ești mai dășteaptă...
Raspunde

...

Acum 5 ani

Consecinta retelelor de socializare folosite mult mai mult de cat e cazul... De unde credeti ca se inspira acesti indivizi ? Ochesti o poza pe F****k, iti sunt puse la dispozitie o serie de informatii (nume, locuri etc.), adresa si numarul de telefon se pot afla relativ usor si treci la treaba... Oameni buni, traiti-va viata reala, lasati viata virtuala !
Raspunde

Razvan

Acum 5 ani

Inca mai tin schemele astea de inselaciune deci nu ar trebui sa ne miram caci oamenii inca voteaza cu PSD la cat de creduli sunt.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

unu

Acum 5 ani

ti-o spus cineva ca ai capul in buzunar ?! atat gandesti, ingust rau.
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Io n-am inteles: banii i-o trimis prin telefon?
Raspunde

Nico Leta

Acum 5 ani

...cum vine asta - sibianca din municipiul Medias ? este mediesanca din jud Sibiu daca vreti sa dati neaparat cu Sibiu !! Cornuti !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus