Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Scad tarifele percepute de operatori pentru portarea numerelor de telefon

Scad tarifele percepute de operatori pentru portarea numerelor de telefon

Agenţia Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a dezbătut și adoptat în 19 aprilie decizia privind scăderea tarifelor percepute de operatori pentru portarea numerelor de telefon. La baza acestei măsuri se află creşterea volumului de numere portate, potrivit declaraţiilor vicepreşedintelui ANCOM, Eduard Lovin, scrie legestart.ro. Decizia va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial al României şi va intra în vigoare în 15 zile de la publicare.

Scăderea tarifelor pentru portarea numerelor de telefon este următoarea:

  • cu 3,16 euro, în cazul tarifului de gros de portare a numerelor fixe (de la 7,8 euro la 4,64 euro);
  • cu 3,47 euro, în cazul tarifului de gros de portare a numerelor mobile (de la 5,6 euro la 2,13 euro).
Nivelul maxim al tarifelor de portare a fost stabilit de ANCOM prin metoda analizei comparative (benchmark), pe baza informațiilor colectate de la 31 din cele 37 de state membre ale Grupului Reglementatorilor Independenți (IRG).

În urma procesului de consultare publică, ANCOM a considerat relevant ca nivelul maxim al tarifelor de portare să fie stabilit ca medie ponderată în raport cu numărul de linii active de telefonie la puncte fixe, pentru portarea numerelor fixe, respectiv în raport cu numărul de SIM-uri active, pentru portarea numerelor mobile, valabile la data de 1 iulie 2017, considerându-se că numărul de utilizatori este un factor cu relevanță specifică mai mare decât populația țării, aşa cum propusese inițial ANCOM în consultare publică.

Tarifele anterioare au fost stabilite de ANCOM în anul 2010, tot pe baza unei analize comparative (benchmark).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus