Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

”Cartierul leacurilor”. Șapte noi străzi din Sibiu primesc nume de plante medicinale

”Cartierul leacurilor”. Șapte noi străzi din Sibiu primesc nume de plante medicinale

Cele șapte străzi din zona rezidențială amenajată în spatele Cimitirului municipal al Sibiului și al Centrului chinologic vor purta denumiri de plante medicinale

Proiectul atribuirii de nume pentru șapte străzi din amintita zonă de rezidențială a fost întocmit în urma solicitării proprietarilor de terenuri din zonă. Instituția prefectului a avizat atribuirea acestor denumiri care urmează a fi supuse votului consilierilor locali în ședința de joi, astfel încât străzile să primească numele de Gențianei, Merișorului, Macului, Toporașilor, Brândușei, Salviei și Dumbrăviței. Toate sunt plante medicinale, descrise pe alocuri de către surse anumite drept ”plante miraculoase”. ”Suprafețele de teren nu sunt preluate în proprietatea domeniului public al municipiului Sibiu și se află încă în proprietate privată. Întreținerea străzilor cate în obligația proprietarului până la preluarea acestora de către domeniul public al municipiului Sibiu. Propunerea de atribuire se face la solicitarea proprietarilor imobilelor nou construite ăn zonă, în vederea stabilirii adreselor poștale”, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu local. Accesul la cele șase noi străzi se face de pe terenul administrativ al Cisnădiei, prin strada Radu Patrulius.

Sursa foto: proiect de hotărâre CL Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

sibianul

Acum 5 ani

Mi-ar placea sa locuiesc pe strada Salviei..
Raspunde

nobody like everybody

Acum 5 ani

La Echinaceei nr.6 vreau sa locuinta eu iar la Patlaginei nr. 2 sa se amenajeze Gradinita de Copii. Sistemul American ( si cel din Cristian !! ) sunt adimistrativly-correct , atribuirea de numere intregii retele stradale, practic, inepuizabil si nediscriminatoriu. Cum suna de exemplu: "Vand garsoniera pe Bulevardul General Berthelot" fara de " Vand vila moderna cu 6 camere si toate facilitatile pe strada Fundatura Lânii" ? Parca-I mai tare la garsoniera nu ?
Raspunde

Malone

Acum 5 ani

Adevărul e că în Sibiu, spre deosebire de ce am văzut în multe alte orașe mari, sunt niște denumiri de străzi de te doare cărămida.
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

Asta-i demna de caracal!! Cimitirul sa fie in cartierul "leacurilor"??? Sau leacurile sa fie in cimitir?? Ba fratilor... Numele alea de strazi adiacente cimitirului sunt dincolo de orice absurditate... Daca vor sa apartina de cartierul dumbrava, de ce nu s-au ales nume de copaci?? (Stiu ca unele sunt dja date altor strazi), sau animale specifice padurilor noastre? Sau forme de relief specific montan? Sau orice altceva specific zonei respective!
Raspunde

...

Acum 5 ani

bai daca tot iei leacuri....sa stii ce te asteapta
Raspunde

Cristi

Acum 5 ani

Auzi Traiane, ti s-a pus pata pe Radu Patrulius? Mai sunt vreo trei strazi de acces iar Ghe. Simotta e paralela cu R.Patruluis dar e blocata de un morman de piatra. Mai este si Dorului dar si aia e blocata. Poate luati masuri.
Raspunde

meseriasii din primarie

Acum 5 ani

Strada Macului mai exista in Sibiu. cum le vom deosebi? Macului 1 si Macului 2?
Raspunde

...

Acum 5 ani

una e in cartierul leacurilor si cealalta e in cartierului apple
Raspunde

Dulean

Acum 5 ani

Strada Maculu mai exista. Ar fi bine sa rectifice inainte de vot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus